Archive for the 'New Zealand' Category

Apr 05 2009

Bilder ifra New Zealand

Published by admin under New Zealand

Bilder ifra New Zealand er nå lagt ut kan sees her.

Comments Off

Apr 05 2009

New Zealand, del 2 - Coromandel, Rotorua, Tongariro og Waitomo

Published by admin under New Zealand

new_zealand

Fra Thames kjørte vi fredag 13. mars videre til Hahei. Her fant vi også en veldig fin campingplass. Siden været var bra tok vi turen til den kjente hotwater beach som er et område på en strand der du kan grave deg hull ned i sanden og få fram supervarmt vann. Det ble som små basseng og enkelte var faktisk for varme til å ligge i, veldig spesielt. Etterpå tok vi turen til Cathedral Cove som også er veldig kjent. Turen dit var veldig fin og selve området i og rundt Cathedral Cove var veldig fint og spesielt. Her har de blant annet spilt inn deler av Narnia 2 filmen. Det var veldig bra at vi fikk gjort alle disse tingene den ettermiddagen, for dagen etter når vi våknet regnet det utrolig masse og bilen vår stod nede i en stooor dam. Så da pakket vi bare sammen tingene vår og kjørte videre til Rotorua.

new_zealand

Rotorua er kjent for for alle sine varme kilder og for den spesielle lukta de har i byen. Lukter egentlig råtten egg overalt. På begge campingplassene vi bodde på hadde de varme fine basseng som vi kunne bruke helt gratis. Ellers i Rotorua var vi i 3 ulike parker. I parkene fikk vi se varme kilder, boblene gjørmehull, gjørmevulkan og vulkanlandskap. Den ene parken hadde også en liten Geyser som de satte på slik at den sprutet flere meter, stilig. Vi kjøpte oss også tilgang til et spa som de hadde i den ene parken der vi fikk oss gjørmebad og varme basseng, veldig godt og avslappende:O)

new_zealand

Mandag 16. mars kjørte vi videre til Tongariro. Hit dro vi for å gå den kjente Tongariro Alpine Crossing som er en 19.4 km lang fjelltur der du blant annet går en del i vulkanlandsskap og passerer det kjente Mount Doom fra Ringenes Herre filmen. Det regnet litt når vi gjorde oss klar til turen, men ved startpunktet var det strålende vær. Det var mange som gikk denne dagen. Desverre ble været etterhvert dårligere og snart startet regndråpene å komme, det ble bare verre og verre. Til slutt gikk vi langt inni tykk tåke med regn ifra alle retninger så vi så egentlig ingenting etterhvert. Litt kjipt når en går turen som regnes som den beste dagsturen i New Zealand. Siden vi etterhvert var kliss våte og ganske kalde satte vi opp tempoet og vi passerte de fleste med vår powerwalk. Allerede etter 4 timer og 20 minutt var vi ferdige med turen som egentlig er beregnet til å ta 7- 8 timer. Der vi kom fram var det ingenting og du er avhengig av skyss for å komme deg derifra. Vår skyss hentet folk kl.15, 16 og 17, og siden vi kom frem kl 12.45 sier det seg selv at det ble lenge å stå midt ute i skogen i regnet å vente. Etterhvert ordnet det seg heldigvis med at vi fikk lånt oss en telefon og folkene som kjørte bussen var snille og kom og hentet oss klokken 14.00.

new_zealand

Onsdag 18. mars forlot vi Tongario og kjørte til Waitomo. Her bodde vi på en utrolig fin campingplass, kanskje den fineste på hele turen. Været var også utrolig bra. Waitomo er kjent for sine mange grotter og vi dro på grottetur i to av dem. Den første het Aranui Cave og var en veldig fin grotte med veldig fine kalkformasjoner og høye rom. Etter denne dro vi direkte til neste grotte som heter Waitomo Glowworm Cave. Dette er den mest populære grotten og nærmest obligatorisk hvis du er i Waitomo. Her gikk vi først et lite stykke, var ganske trangt i starten, men vi endte opp i et stort rom, videre derfra tok vi båt et stykke ut av grotten. Det er denne båtturen som er det mest spesielle med denne grotten. Her går båten sakte inn gjennom grotten. Det er helt mørkt, men det ser ut som om du har en stjernehimmel over deg som lyser på grunn av alle glowwormsene i taket. Veldig fint og spesielt og anbefales veldig:0) Trygt ute av grottene kjørte vi videre tilbake til Auckland og tok den siste natten på en camingplass rett utenfor sentrum slik at vi ikke fikk det så travelt når vi skulle levere tilbake bilen. Her fant vi også et shoppingsenter like ved der vi fikk handlet litt klær på salg:0)

new_zealand

Fredag 20. mars var det på tide å levere tilbake bilen, men før det rakk vi å dra en tur på akvariet i Auckland. Her hadde de masse fisk, hai, pingviner og skilpadder:0) Ellers ble den siste dagen i Auckland brukt til å gå litt i byen og bare slappe av på hostellet, godt å ligge inne en natt etter to uker med camping:0)

Comments Off

Apr 02 2009

New Zealand del 1 - Auckland og nordover

Published by admin under New Zealand

new zealand

Lørdag 27. mars tok vi fly fra Fiji til New Zealand og Auckland. Vel framme etter en ca. 3 timers lang flytur tok vi minibuss inn til sentrum hvor vi hadde bestilt oss hostel i 3 netter. Et veldig fint og nyoppusset hostel:0) Egentlig litt godt å komme til et land med et litt kaldere klima etter veldig varme dager på Fiji. Temperaturen på New Zealand varierte mellom 16-24 grader og var som en tidlig norsk høst. Dagene i Auckland ble brukt til å undersøke og bestemme oss for hva vi hadde lyst å gjøre videre i New Zealand. Siden vi bare hadde to uker bestemte vi oss for å leie en liten bobil og farte rundt omkring på nordøya. Ellers i Aucland fikk vi også endelig klippet håret vårt, shoppet litt og ikke minst vært oppe i det kjente skytower som er et av Auckland største kjennemerker. Her fikk vi spist oss en veldig god middag mens vi snurret rundt og fikk utsikt over hele byen, utrolig fint:0)

new zealand

Tirsdag 10 mars var det tid for å hente bobilen vår. En veldig bra og liten bobil og vi fikk lånt oss både campingstoler og bord, et lite kjøleskap, sengetøy og litt kjøkkenutstyr. Vi fikk også ordnet med en superforsikring slik at vi har mulighet til å krasje så mye vi vil uten å betale egenandel, lurt når man ikke er vant med å kjøre på venstreside av veien:0) Så etterhvert var det bare å sette i gang, veldig uvant å kjøre på feil side av veien og alt ble egentlig speilvendt, men det kom seg etterhvert. Øyvind var sjåfør og Ane prøvde så godt hun kunne å være kartleser. Fra Auckland kjørte vi videre nordover til Kerikeri som lå rett ved Bay of Island og tok første natt her på campingplass. Videre kjørte vi dagen etterpå til Opononi. Veldig fint å kjøre langs kysten og vi kjørte forbi flere fine strender og utkikspunkter. Vi kjørte også en del ”omveier” underveis anbefalt av lokale som også var veldig fine. I Opononi var planen å ake på brett på de store sanddynene, men på grunn av dårlig vær og regn måtte vi desverre droppe det.

new zealand

Videre fra Opononi kjørte vi ned til et område hvor de er kjent for sine enorme trær, og de var store! Det høyeste treet var over 50 meter høyt, men det mest imponerende var den enorme omkretsen de hadde; helt sykt! Etter å ha gått litt rundt omkring i skogen kjørte vi videre sørover og tilbake til Auckland og derifra ut til Thames, en laaang kjøretur! Her overnattet vi på en veldig bra campingplass med mange fasiliteter, blant annet en veldig fin sommerfuglpark. Her gikk vi inne i et veldig varmt og fuktig drivhuslignenede hus med sommerfugler i alle farger og versjoner.

Comments Off