Archive for the 'Australia' Category

May 03 2009

Bilder ifra Australia, del 2

Published by admin under Australia

Bilder ifra andre del av Australia er nå lagt ut og kan sees her.

Comments Off

May 02 2009

Australia, del 5 - Magnetic island til Cairns

Published by admin under Australia

magnetic island

Torsdag 9. april var det tid for å kjøre nordover til Townsville etter en ekstremt regnfull natt i Arlie beach. Det var 35 mil opp dit og vel fremme dro vi rett til informasjonssenteret for å få informasjon om hvordan vi kunne komme oss ut til Magnetic island. Siden det var påske og skjærtorsdag viste det seg at den eneste ledige båten ut dit var dagen etter kl.05 på morgenen. Så da var det bare å bestille den og ordne seg en plass å bo, som heller ikke var så enkelt. Men det ordnet seg til slutt selv om campingplassen egenltig sa de var full. Så da ble det et par timer søvn på campingplassen i Townsville før vi tok fergen over til Magnetic Island. Fergeturen dit tok ca. 40 minutter så vi kom fram ganske lenge før resepsjonen på campingplassen åpnet. Vi fikk da sovet litt på parkeringsplassen utenfor mens vi ventet. Campingplassen var utrolig bra med mange fasiliteter, de hadde blant annet en egen dyrehage, resturant og basseng.

Den første dagen ble brukt til å gå en skogstur som hadde en del merknader fra 2.verdenskrig og ellers litt histore om øya. En veldig fin gåtur, der vi blant annet så en del ville koalaer og en wallaby. På ettermiddagen var det fuglemating på campingen, og alle som ville kunne mate papegøyene. Øyvind var veldig populær og hadde på det meste 11 papegøyer på seg, morsomt:O) På kvelden spiste vi pizza på resturanten/baren på campingplassen. Mens vi satt der var det plutselig noe som beit Ane i hælen, det var en Possum (dvs, gnager, stooor rotte/liten kenguru). Utolig ekkelt og Ane skvatt sånn at hele resturanten kunne høre hylet hennes. De som stod i baren var heller ikke så høy i hatten og sa at dette aldri hadde skjedd før. Det gikk heldigvis bra for huden på hælen er såpass hard slik at Possumen ikke fikk så godt tak. Men en veldig skremt Ane fikk en minnerik langfredag.

magnetic island

Påskeaften startet med fint vær og vi gikk oss en tur ned på stranden etter frokost. Det tok ikke lange tiden før det begynte å regne, så vi dro tilbake til campen for å redde klærne våre som hang ute til tørk. Siden det regnet sånn, ble vi bare sittende inne i bilen og spille kort. Kl 14.30 var det sluttet å regne og vi fikk vært med på den siste guidede turen i dyreparken på området. Turen her var utrolig bra og vi fikk lov til å holde både saltvannskrokodiller, bluetounge firfisle, koalabjørn, papegøye, slange og andre slimete dyr. Etterpå var det mating av papegøyene slik som igår.

magnetic island

Siste natten, natt til første påskedag, ble en skummel opplevelse for Ane. På vei på toalettet kl. 4 på natten var det 5 rare mørke skikkelser som stod å ventet midt på sletten. Det var helt mørkt ute og Ane ble stående stiv av skrekk ganske så redd for at dette var flere sultne possumer. Men det viste seg heldigvis å være kenguruer og de hoppet avgårde etterhvert. Litt lengre fremme stod possumen og ventet sammen med flere kenguruer. Heldigvis hadde Øyvind sett all elendigheten fra bilvinduet og kom og fulgte Ane trygt tilbake. Aldri mer opp på natten i Australia:0)

magnetic island

I 8-tiden neste morgen stod vi opp og kjørte ned til fergekaien og tok fergen ifra ”Maggie” island kl 10.00. Vi kjørte så videre nordover til Mission beach og var framme der i 15-tiden. Været var bra så vi gikk ned for å se på stranden og ”sentrum”. Veldig varmt og fint ute, men det gikk ikke lange tiden før regnet kom snikende. Regnet har vist forfulgt oss i Austalia. Så da var det tilbake til campen for å spille kort og biljard. Dagen etterpå kjørte vi bare videre opp til Carins da været i Mission beach var veldig ustabilt. Det var 10 mil opp til Carins og vi sjekket inn på en utrolig fin 5-stjernes campingplass. Her var det mange fasiliteter og det beste av alt, alt var gratis. Det var flere bassenger, tennisbaner, minigolf, internett, biljard, basketballbane og lekeplasser. Det ble til at vi hadde tilsammen 4 netter her.

magnetic island

Den første dagen i Carins ble brukt til å gjøre oss litt kjent, bade litt og spille minigolf. Øyvind fikk også bestilt seg en dykketur til Great barrier reef som han dro på dagen etterpå. Dykkingen ble veldig vellykket og han fikk 3 fine dykk og fikk sett mange rare fisk og andre skapninger. Ane brukte dagen til å kose seg med en bytur og kjøpte grillmat som vi koste oss med på kvelden:0)

Den tredje dagen vår i Carins dro vi inn til sentrum der de hadde et bassengområdet slik som i Arlie beach. Det var 35 grader og sol så veldig godt å bare ligge der å kose seg og avkjøle seg i bassenget. Ellers fikk vi sendt hjem litt klær, men siden det var ganske så dyrt ble det til at vi måtte sende det med båt som tar 12 uker, menmen godt å bli kvitt litt vekt. Torsdag 16. april kjørte vi oss en dagstur til Port Douglas som ligger 7 mil nord for Carins. Her koste vi oss på stranden og gikk oss en tur i sentrum og kikket litt og spiste lunsj. Det var 36 grader og sol så vi dro rett i bassenget når vi kom oss tilbake til Carins, men da kom regnet igjen:0(

magnetic island

Fredag 17. april var det tid for å levere tilbake bilen etter å ha kjørt 3846 km. Veldig godt etter å ha bodd 1 ½ måned i bil. Siden vi har hatt en del regn, spesielt på natten var det blitt veldig fuktig og vått i bilen og vi fant en del mugg rundt omkring. Setene luktet også ganske surt siden de aldri har fått tørket ordentli. Bilen leide vi hos Travellers Autobarn og var absolutt ikke egnet til å bruke i regn og hadde veldig lite luftmuligheter på natterstid (vi måtte egentlig velge mellom våt bil eller ingen luft dersom det regnet, noe det gjorde nesten hver natt). Vi vil nok anbefale andre som har lyst til å campe i Australia å spandere på seg en litt dyrere og mer praksisk bil, det er absolutt verdt det, og det vil vi gjøre neste gang.

Menmen, selv om bilen var litt sur og ekkel på slutten så har vi hatt 4 utrolig fine og minnerike uker i Australia. Vi har opplevd masse og kan virkelig anbefale andre å dra på campingtur og kjøre den samme ruten som vi tok. Det er fine campingplasser langs veien, gode turistinformasjoner rundt omkring og ikke minst mye å se og oppleve. Det er viktig å ha god tid, og er man slik som oss som helst vil oppleve og se alt, må man ha minium en måned og helst litt mer. Australia skal vi tilbake til.

Fra Carins tok vi fly til Indonesia (via Darwin) hvor nye eventyr venter på Bali og Lombok:0)

Comments Off

Apr 26 2009

Australia, del 4 - Fraser island til Whitsunday islands

Published by admin under Australia

bat

Søndag 5. april var det tid for å kjøre enda et godt stykke nordover til Yeppon utenfor Rockhampton. Det ble en veldig lang dag med kjøring og det var lite annet å se på enn lange kjedelige sletter. Vel framme fikk vi handlet litt mat og shoppet litt på en Rip Curl-butikk før vi kjørte til campingplassen. På veien dit kjørte vi forbi et sted der det hang tusenvis av flaggermus tett i tett i alle trærne. Et utrolig syn og en sinnsyk ekkel lukt, veldig spesielt:O) Framme på campingplassen fikk vi ringt hjem og lagt oss etter en lang dag med kjøring.

Mandag 6. april (Pappan til Ane´s bursdag, hipp hurra:0)), kjørte vi helt opp til Arlie beach utenfor Proserpine. En veldig lang dag med kjøring i dag også og vel framme var det bare å orientere seg litt og finne en campingplass før det ble mørkt. Campingplassen vi fant var ikke spesielt bra så vi fikk skiftet dagen etterpå til en mye finere:0) Arlie beach var en veldig koselig plass og vi tilbrakte tilsammen 3 netter der. Den første dagen startet dårlig da Ane fikk frastjået sine 2 uker gamle Vouge solbriller, skikkelig irriterende. Ellers ble resten av dagen brukt til å irritere seg over de tapte brillene og slappe av ved bassengområdet inne i sentrum som var utrolig fint. Ganske likt det som var i Brisbane, med basseng og lekestrand med utsikt over havet. Det beste av alt er at disse er helt gratis og de er laget fordi det er så mye stingers (farlige maneter) i havet.

whitehaven beach

Den andre dagen i Arlie beach hadde vi bestilt oss dagscruise til Whitsunday island. Vi ble hentet på campingplassen kl 07.45 og kjørt ned til kaien. Det regnet i dag når vi skulle på tur etter knallvær igår, men de på campen mente været ville lette utover dagen. Så da var det bare å dra avgårde. Den første plassen vi dro til var Daydreamer island. Denne plassen skuffet litt og så ikke like idyllisk ut som på bildene, været var heller ikke spesielt bra så det hadde nok mye å si. Etterpå dro vi til Hook Island. Her gikk vi ned i et slags tårn der det var glassvinduer slik at man kunne se på fisken. Vi dro så i en båt der vi satt under dekk med glassvinduer på sidene. En plass for å bli skikkelig sjøsyk med andre ord, og Ane sleit veldig og måtte fort opp på dekk. Siden været var litt dårlig så ikke de andre under dekk spesielt mye, mens Ane derimot, som var oppe, så en stooor skilpadde svømme rundt, tøft:0) Etterpå dro vi opp på land der vi kunne få snorkle og Øyvind tok seg en dukkert mens Ane prøvde å komme seg til neste båttur.

whitehaven beach

Etter lunsj ombord på båten dro vi videre til siste stopp på turen, Whitehaven beach. En stor grunn for at vi tok akkurat denne turen var fordi vi ønsket å dra hit, og vi ble ikke skuffet. En utrolig nydelig, hvit og finkornet sandstrand. Her fikk vi 2 timer til å kose oss, og det beste av alt; været var nå blitt ganske så fint:0) Utpå ettermiddagen satte vi kursen hjemover og avsluttet dagen med grilling på campingplassen.

Comments Off

Apr 23 2009

Australia, del 3 - Brisbane til Hervey bay

Published by admin under Australia

glass house mountains

Tirsdag 31. mars kjørte vi så tidlig som mulig videre fra campingplassen i Glass House Mountains etter en ganske så kjapp dusj med noen ekle kakerlakker. Vi kjørte til en informasjonscampingvogn(!) og fikk et kart og litt informasjon om området. Videre kjørte vi opp til en utkikkspost der vi fikk veldig god utsikt over de kjente Glass House Mountains. Dette er spesielle små fjelltopper som stikker opp rundt omkring. Etter å ha gått litt rundt og sett oss omkring, kjørte vi videre til Australia Zoo som er Steve Irwins kjente dyrepark. Denne hadde vi gledet oss veldig til og vi ble ikke skuffet:0) Her er det masse å se på så du kan fort bruke en hel dag. Været var også strålende. I dyreparken fikk vi blant annet se krokodiller, dingoer, slanger, kenguruer, fugler, koala, elefant, tiger, kamel, wallabies, komodo dragon og flere andre dyr. Vi fikk også lov til å klappe og kose med kenguruene, og muligheten til å betale litt ekstra for å få holde en koala, men var absolutt verdt pengene, veldig koselig og en morsom opplevelse:0)

australia zoo

Etter å ha gått i parken i 5-6 timer kjørte vi videre til Nambour der søskenbarnet til Ane, Ingrid, bor. Det er blitt mange år siden vi møttes sist så var utrolig koselig å komme på besøk og møtes igjen. Det var også veldig koselig å få treffe Ane`s nye slekning, lille Sofie, som bare var 1 måned gammel, utrolig nydelig liten jente:0) Kvelden ble brukt til å kose oss med vin og fantastisk kyllingkorma som vi enda snakker om, den var rett og slett SUPERGOD:0)

Onsdag 1. april var det tid for å utforske hva området rundt Nambour hadde å by på. Vi kjørte først til et stort market i Emundi som lå ca. 30 minutter unna. Her gikk vi og kikket litt rundt og koste oss med en is i varmen, veldig fint vær i dag også. Etterpå kjørte vi videre til Noosa Heads, som var en veldig fin liten ferieby. Vi startet med å gå en tur i en turløype som gikk langs kysten. Veldig fint å gå og landskapet varierte mellom flotte strender og bratte klipper! Etterpå gikk vi for å spise litt lunsj før vi tok oss en tur på standa og avkjølte oss med en dukkert. Rundt kl. 16 kjørte vi tilbake til Ingrid og Scott der vi grillet til middag, veldig godt:0) Ellers slappet vi bare av resten av kvelden og fikk gode tips for hva vi kan gjøre videre nordover.

Torsdag var det tid for å komme oss videre nordover, etter kjempekoselige dager i Nambour. Skulle gjerne hatt noen dager til, men er vanskelig å beregne hvor lang tid vi trenger opp til Carins, spesielt for oss som helst vil ha med oss alt:0) Vi kjørte ca. kl.13 i et ekstremt regnvær så var egentlig ikke så lett å se noe som helst i starten av kjøringen. Vindusviskeren måtte ofte opp på max før vi ankom Hervey Bay etter 3 timer med kjøring. I Hervey Bay var det faktisk fint vær og vi sjekket inn på en veldig fin campingplass. Vi fikk også bestillt oss en 2 dagers guidet tur til Fraiser Island.

fraser island

Dagen etterpå ble vi hentet kl. 07.00 på campingplassen av guiden vår til Fraiser Island. Det regnet ute og mens vi kjørte rundt omkring i byen og hentet folk, begynte det bare å regne mer og mer. Tilslutt regnet det så ekstremt at vi og flere andre i bussen prøvde å avbestille hele turen. Men det var ikke mulig og siden vi allerede hadde betalt 2500 kr hadde vi ikke akkurat lyst til å kaste de bort. Så da var det bare å dra og håpe på det beste. Fergeturen til Fraser Island tok ca. 40 min og vel fremme ventet merkelig nok finværet på oss, noe som gjorde oss ekstremt glad:0) Vi ble plassert i en buss med ekstreme hjul slik at vi kunne kjøre både i vann, sand, skog og på berg. Dette på grunn av at hele Fraser Island egentlig bare er en stor sandhaug, faktisk verdens største sandøy (123*22 km). Vi hadde en utrolig bra guide som kjørte oss rundt på øya. Det første vi gjorde var å kjøre til Lake Wabby for å leke i sanden og bade i vannet. For å komme oss dit måtte vi gå et lite stykke gjennom Hammerstone sandblow som er store sanddyner, føltes litt som å gå i ørkenen i Sahara:0) Etterpå spiste vi lunsj på resorten som vi skulle bo på før vi gikk oss en tur gjennom regnskogen på øya.

fraser island

Dag to på Fraiser Island startet som dagen før; tidlig opp og regn så langt øyet kunne se. Bussen dro avgårde etter frokost, allerede kl.07.30. Dagen hadde en del kjøring i vente, men når motorveien er det samme som stranda går tiden egentlig ganske fort. I det vi startet å kjøre tittet solen frem og været snudde helt slik som det gjorde i går, fantastisk:0) Det første vi gjorde var å kjøre til det kjente Maheno skipwreck som er et gammelt cruiseskip fra 1905, skipet ble også brukt som sykehusskip i Europa under 1. verdenskrig. Etterpå kjørte vi videre nordover til Indian Head som ligger på Seventy-Five mile beach. Her var det god utsikt over havet og området rundt. Ellers før lunsj fikk vi også sett den fargede spesielle sanden de har noen plasser på øya, mest gul og rød, før vi avsluttet med et bad ved Eli Creek. Hele tiden kjørte vi på stranden på sanden, spesiell opplevelse:0) Etter lunsj dro vi for å bade i Lake Mckenzie. Her var det utrolig fint med krystallklart vann og fin strand. Her fikk vi 1 ½ time til å kose oss før det var tid for å avslutte hele turen og kjøre tilbake til fergekaien. Båten tilbake til Hervey bay gikk i 16.30-tiden og vel framme ble vi kjørt tilbake til campingplassen, veldig fornøyde etter en kjempefin tur:0)

One response so far

Apr 19 2009

Bilder ifra Australia, del 1

Published by admin under Australia

Bilder ifra første del av Australia er nå lagt ut og kan sees her.

Comments Off

Apr 19 2009

Australia, del 2 - Sydney til Brisbane

Published by admin under Australia

s2b

Fredag 27. mars kjørte vi videre ifra Nelson Bay til Coffs Harbour. På veien stoppet vi i Anna Bay for å se på de enorme sanddynene som ligger her. Derifra dro vi videre til Port Macquaire og besøkte et koalasykehus, her var det kolaler med ulike diagnoser: klamydia, skoliose, brannskader osv. Etterpå dro vi til en dyrepark ikke så langt unna der de også hadde koalabjørner som vi fikk lov til å klappe. Det var også kenguruer som gikk fritt som vi fikk lov til å mate, veldig koselig:0) Ellers var det også slanger, fugler, apekatter, papegøyer og struts/emu. Derifra kjørte vi videre til Coffs Harbour og hadde en natt på campingplassen der. Der fikk vi regn, noe de ikke hadde hatt på 6 uker, litt uheldig med den:0(

s2b

Lørdag 28. mars kjørte vi videre til Byron Bay, en veldig koselig og kjent surfeby i Australia. Her var det enorme bølger så ikke så rart at det er poulært blant surferne. Ellers i Byron bay gikk vi litt i sentrum og dro vi til et fyrtårn der du kan gå ut på Australias østligste punkt. Var veldig varmt, men veldig varierende vær med regn og sol om hverandre. Regnet ekstremt mye på natten så vi dro videre mot Brisbane allerede etter en natt. Vi fikk også høre at det var blitt flom i Coffs Harbour så vi var glad at vi kom oss derfra i tide.

s2b

Turen til Brisbane var veldig fin og vi kjørte forbi mange fine hvite sandstrender og mange små koselige plasser.Vi hadde egentlig planlagt å stoppe i Surfers Paradise og spise lunsj, men det var en mye større by enn det vi hadde sett for oss, og vanskelig å finne fram og få parkering på en søndag. Vel framme i Brisbane var det igjen tid for å finne camping, og Brisbane er hvertfall en stor by. Med det dårlige kartet vi hadde, som egentlig bare viste hovedeveiene inn og ut av byen, ble det rett og slett umulig å finne frem. Etter nesten 3 timer kjørende rundt etter den campingplassen vi hadde plukket ut ga vi opp og dro et stykke ut på ”landet” og fant en annen som mildt sagt var enklere å finne frem til:O)

s2b

Mandag 30. mars var det tid for å utforske Brisbane. Bilen fikk vi heldigvis satt igjen gratis på campingplassen slik at vi kunne ta buss inn til sentrum. Det tok ganske langt tid før vi kom oss på bussen da Øyvind hadde fått for seg at vi skulle ta buss nr. 401 istede for 340. Så da gikk bussen vår forbi og vi ble stående og vente i over 1 time. Inne i Brisbane sentrum dro vi først til South Bank som er et område midt i sentrum der de har laget strand og basseng, veldig fint med masse fine blomster og cafeer rundt. Været var veldig varierende og skiftet veldig fort fra å være varmt og sol til grått og masse regn. Så da ble det til at vi dro inn til hovedgata i sentrum og spiste lunsj og kikket litt i butikker. Når vi skulle ta buss tilbake var det også litt problematisk da den bussen vi skulle ta hadde sluttet å gå. Men vi fikk god hjelp og fant en buss vi kunne ta og skiftet til en annen underveis, men det tok lang tid og til sammen brukte vi nok over 3 timer på buss denne dagen, men slik blir det fort i storbyer.

Etterpå fikk vi hentet bilen vår på campingplassen og kjørte et lite stykke videre opp til Glasshouse mountains, det var heldigvis en kort kjøretur for det blir fort mørkt her nede (18-tiden). Det er heller ikke anbefalt å kjøre i Australia når det er mørkt da det er lett å kjøre på kenguruer. Fremme ved Glasshouse mountains (inne i skogen) var det blitt skikkelig mørkt og campingplassen var stengt for kvelden! Men vi fikk til slutt tak i eieren og vi fikk en plass for natten:0)

Comments Off

Apr 15 2009

Australia, del 1 - Wollongong og Sydney

Published by admin under Australia

Sydney

Lørdag 21. mars landet vi i Australia og Sydney, en av de plassene Ane har gledet seg mest til:0) Fremme i Sydney fikk vi hentet den nye bobilen vår før vi kjørte til Wollongong for å besøke Stian og Elisabeth som studerer der. Wollongong ligger ca. 1 time sør for Sydney. Vel framme i Wollongong fikk vi servert taco, noe som var utrolig godt. Det var også veldig koselig å møte kjentfolk igjen og få snakket litt norsk med noen andre enn oss selv. Kvelden gikk veldig fort og vi koste oss masse:0)

Søndag var det tid for sightseeing i Wollongong. Vi kjørte først til universitetet der Elisabeth og Stian studerer og fikk omvisning der, veldig fin skole. Etterpå kjørte vi opp til en topp der vi fikk veldig fin utsikt over hele Wollongong. Vi var også utrolig heldige med været og det var skikkelig varmt:0) Senere dro vi til en liten naboby og kikket oss litt rundt og spiste lunsj i parken. Tilbake i Wollongong på matbutikken møtte Ane pluselig kjentfolk, Ina fra Trondheim, veldig koselig og overraskende, verden er ikke så stor:0) Resten av kvelden ble brukt til å spise mat og kose oss hjemme og Øyvind og Stian fikk også tatt seg en sykkeltur.

sydney

Mandag hadde Elisabeth bursdag og vi spiste lunsj sammen på skolen før vi dro en liten tur til byen og shoppet litt. Siden været var så bra fant vi ut at vi skulle grille på stranden. Akkurat idet maten var ferdig og vi skulle til å spise ble det skikkelig uvær med regn, vind og lyn og torden så da var det bare å springe hjem og varme maten på nytt. Veldig synd at det skulle bli slik når vi skulle feire bursdag, men vi koste oss masse hjemme med mat, is, muffins og nytt på nytt på tv:0)

Tirsdag var det tid for å dra videre til Sydney etter tre veldig fine dager i Wollongong. Siden det ikke var noen campingplasser i nærheten av Sydney tok vi inn på et hotell i sentrum ved Hyde Park i to netter. Bilen fikk vi heldigvis satt i et parkeringshus etter mye styr, ikke akkurat lett å finne parkering midt i Sydney og det bør ungås hvis man kan! Den første dagen i Sydney ble ellers brukt til å spise lunsj i Hyde Park, gå i de fine parkene i sentrum, se på operahuset og se Harbour Bridge. Etterpå var klokken så mye at vi kjøpte oss litt mat og gikk tilbake til hotellet.

sydney

Den andre dagen i Sydney ble brukt til å ta enda litt flere bilder ved operahuset og gå i den botaniske hagen. Etterpå gikk vi litt i butikker og kikket litt før vi dro ned på akvariet. Her var det masse fisk, hai, skilpadder og pingviner, et veldig bra akvarium. Utpå kvelden dro vi å spiste middag i Darlig Harbour, men dro tidlig tilbake til hotellet da Ane var forkjølet og i dårlig form:0(

Torsdag 26. mars begynte vi kjøringen nordover mot Carins. Det tok ganske lang tid å komme seg ut av Sydney og etter mye kjøring ble vårt første stopp Nelson Bay:0)

Comments Off