Archive for the 'Thailand' Category

Jun 01 2009

Bilder ifra Thailand

Published by admin under Thailand

Bilder ifra Thailand er nå lagt ut og kan sees her.

Comments Off

Jun 01 2009

Thailand, del 2 - Hua Hin og Bangkok

Published by admin under Thailand

thailand

Onsdag 13. mai dro vi videre fra Ko Tao til Hua Hin. Etter å ha blitt kjørt i ”taxi” til hurtigbåtkaien tok vi båt i 1 time og 45 min før vi kom til Chumporn på fastlandet. Her rakk vi en rask lunch før vi dro videre i 4 timer med buss til Hua Hin. Vel fremme tok vi taxi til hotellet og fikk sjekket inn etter litt styr og språkproblemer. Resten av dagen ble brukt til å spise middag og lese litt til eksamen.

Torsdag 14. mai var vår første hele dag i Hua Hin. Første del av dagen ble brukt til å sole oss ved sjøen og bassenget. Litt overskyet, men det var egentlig veldig greit for da ble det ikke så alt for varmt. Uttpå ettermiddagen dro vi til byen for å finne oss en skredder som kunne sy kjole og dress til oss. Vi hadde fått med oss et par brosjyrer ifra hotellet og skulle egentlig gå litt rundt og kikke og høre litt på pris. Slik ble det ikke og vi ble overfalt på første plassen vi var innom. Her var de veldig ivrige og skulle sy mest mulig til oss:0) Plassen virket veldig bra og etter et par timer i butikken gikk vi ut og hadde bestilt oss 1 kjole, 1 dress, 6 skjorter, 2 slips og 1 frakk. Sultne og slitne etter mange avgjørelser gikk vi for å spise på pizzahut:0)

Fredag var vår første prøving hos skredderne og de var kommet overraskende langt. Ane ble så fornøyd med kjolen at hun bestilte en til, Øyvind sin dress så også allerede veldig bra ut; selv uten armer:0) De neste 3 dagene ble egentlig brukt til å sole oss på dagtid, besøke skredderen for prøving på ettermiddagen og spise middag og lese til eksamen på kvelden. Skredderene kom og hentet oss hver dag på hotellet og kjørte oss hjem når vi ville, luksus. Mandag 18. mai var alle tingene våre ferdige og vi ble veldig fornøyde. Vi anbefaler absolutt andre å få sydd klær i Thailand, men undersøk på forhånd at det er ”ordentlige” skreddere og krev flere prøvinger. Sier de at de kan sy dress til deg på 12-24 timer er det bare å takke nei!

thailand

Ellers var vi i Hua Hin i 1 uke og bodde de siste 4 nettene på et veldig fint hotell litt utenfor sentrum. Her hadde vi bassengområdet helt for oss selv på dagtid, da de asiatiske gjestene bare brukte det tidlig på morgenen og etter at solen var gått ned. Ellers kjørte vi go-cart en dag og så feiret vi en litt annerledes 17 mai med 36 grader i lufta, pizza til middag (det mest norske vi fant!) og tradisjonell Thaimassasje på spa på kvelden. Dette ble en veldig spesiell oppevelse på 1 time hvor vi ble vridd, bøyd og strukket i alle tenkelige og utenkelige vinkler. Vel ferdig og mørbanket var vi begge glade for at vi kom fra det hele uten varige men:0)

Onsdag 20. mai tok vi buss videre til Bangkok. Det ble en busstur på 3 ½ time i en veldig sliten buss og det lakk vann inn i bussen fra taket når det begynte å regne ute, spesielt! Fremme i Bangkok tok vi taxi til hotellet. Dette skulle egentlig bare være en kort kjøretur, men siden taxisjåføren ikke fant fram brukte vi 1 ½ time. Vi så med en gang vi kom til Bangkok at vi var glade for at vi bare hadde 2 netter der. Dette var rett og slett en stygg og kaotisk by. Resten av dagen ble brukt til å få ordnet tur UT ifra Bangkok dagen etter og finne et sted der det var mulig å spise middag uten fare for liv og helse. Vi endte opp med å leie en taxi for hele morgendagen og spise på The Pizza Company.

Torsdag ble vi hentet halv 9 av taxisjåføren som vi hadde leid. Han skulle kjøre oss rundt på diverse serverdigheter utenfor Bangkok. Vi dro først til ”floating market” et veldig berømt marked som veldig mange turister drar til. Det viste seg at vi måtte være med på en båttur på 1 ½ time og det var ganske dyrt. Det hadde vi ikke sett for oss i det hele tatt og vi hadde også lest i Lonely Planet at det hele var ganske masete. Vi bestemte oss derfor for å droppe hele markedet og dro rett til ”elephant village” 5 minutter unna. Her fikk vi ri på elefant i en halvtime, gjennom skogen og ned i vannet. En veldig morsom og spesiell opplevelse:O) Klokken 11 var vi ferdige og ganske klar for å dra til ”Tiger Temple” som var hovedgrunnen til at vi dro på turen i det hele tatt.

thailand

”Tiger Temple” er et tempel i Thailand hvor munkene har laget et slags herberge for bortkomne eller skadde dyr. Hovedattraksjonen er de mange tigrene som lever sammen med munkene som familiemedlemmer og disse får besøkende anledning til å kose med. Taxisjåføren syntes det var alt for tidlig å dra dit da de ikke åpnet før kl 13 og foreslo å dra innom et slangeshow. Vi ble enige om å gjøre det og dro avgårde. Slangeshowet viste seg å være i drøyeste laget og flere thaimenn, som tydeligvis ikke var helt riktig skrudd sammen i toppen, ”lekte” og herjet med mange forskjellige giftige slanger. Veldig spesielt!

Etter slangeshowet dro vi avgårde mot tigertempelet; vårt store mål for dagen og noe vi hadde sett frem til lenge. Vel fremme og litt irritert på taxisjåføren vår etter at taxituren tok dobbel så lang tid som lovet hadde det desverre begynt å regne voldsomt. Tempelet var ganske annerledes enn vi hadde sett for oss og her hadde de til og med flatskjerm ved siden av buddaen hvor det satt en munk og så på nyhetene! Desverre regnet det så mye da vi var der at vi ikke fikk anledning til å ta bilde sammen med de voksne tigrene, men vi fikk klappe og kose med flere 5 måneder gamle tigerunger, en veldig spesiell opplevelse som kan sammenlignes med å kose med en enorm kattunge med ekstra store tenner:O) Vi hadde også håpet på å få være med på mating med tåteflaske og lek sammen med de aller yngste tigrene, men siden vi ankom så sent var dette fullbooket. Litt skuffende når vi først var der at det skulle bli sånn, men vi fikk hvertfall klappet noen tigere:0)

Våte og kalde av regnet satt vi oss i bilen på vei tilbake til Bangkok (trodde vi!!) Taxisjåføren vår hadde tydeligvis bestemt seg for noe annet og kjørte innom ganske mange andre ting på veien og hørte ikke på oss. Han kjørte både innom en bru fra andre verdenskrig der vi fikk beskjed om å gå ut å ta bilder i to minutter, og ellers innom et par spiseplasser han mente vi burde spise på enda vi hadde sagt at vi ikke ønsket mat. Etter dette presterte han å kjøre til et hotell som han syntes vi skulle gå inn å kikke på. Det ble ganske så slitsont etter hvert og vi var ikke tilbake i Bangkok før kl.19 på kvelden.

thailand

Fredag 22. mai, vår siste dag på reise. I dag var det et voldsomt uvær med ekstremt mye regn og flyet hjem gikk ikke før 23:55 så for å få tiden til å gå dro vi innom noen kjøpesenter i Bangkok. Disse er enorme og det du ikke finner her har du ikke bruk for. Her fant Ane seg endelig sandaler etter et halvt år på reise:O) Vi fikk også spist oss litt mat før vi dro tilbake til hotellet for å pakke til hjemturen. Kl 20:00 ble vi hentet av taxisjåføren vår som utrolig nok var den samme som dagen før. Han var sur og gretten for at vi ikke hadde ringt direkte til han og sa ikke et eneste ord på hele turen selv om vi prøvde å prate med han. Vel fremme på flyplassen etter enda en taxitur som tok dobbel så lang tid som lovet fikk vi sjekket inn og hoppet ombord på flyet hjem til Norge. Etter enda et døgn på farten landet vi endelig i Oslo. Utrolig godt å komme hjem etter 5 fantastiske og opplevelsesrike måneder på reise:0)

Comments Off

May 21 2009

Thailand, del 1 - Ko Samui, Ko Pha-Ngan og Ko Tao

Published by admin under Thailand

thailand

Søndag 3. mai landet vi på Ko Samui i Thailand. Vel fremme ble vi temperaturmålt (svineinfluensapanikk) før vi kunne hente ut bagasjen og ta taxi til hostellet. Hostellet het Penzy Guesthouse og var utrolig fint og drevet av et veldig hyggelig par. Her betalte vi 200 kr natten:0) Siden vi kom på kvelden ble mandag vår første dag til å utforske Ko Samui. Det første vi gjorde var å dra ned til stranden, Chaweng beach. Dette er en utrolig fin og kjent strand. Sanden er finkornet og badetemperaturen måler rundt 30 grader. Her som alle andre plasser var det en del selgere på stranden, men de var mer søte enn masete. Ellers er dette en typisk turiststrand som kan bli veldig befolket i høysesonger, men det slapp vi heldigvis siden høysesongen går mot slutten.

Vi hadde tilsammen 3 netter på Ko Samui og dagene ble brukt til å sole seg, lese litt til eksamen, spise god mat og slappe av. Ko Samui var bra, men det var blitt veldig vestlig påvirket og turistinfisert, spesielt mye var det rundt Chaweng beach der vi var. Det var mye mas fra skreddere og spiseplasser når man gikk i gatene og det ble ganske slitsomt etterhvert. Spesielt slitsomt ble det for Øyvind da alle var ville etter å skulle sy dress til han.

thailand

Siden Ko Samui ikke ble helt det vi hadde sett for oss tok vi båt videre til neste øy, Ko Pha-Ngan, onsdag 6. mai. Båtturen tok 30 minutter og vel fremme ble vi overfalt av folk som ville at vi skulle bo hos dem. Vi hadde heldigvis navn på en plass vi håpet vi kunne bo på og fikk tatt ”taxi” dit. Taxien var egentlig en bil med lasteplan der vi satt bakpå, bagasjen ble lagt oppe på taket, spennende! Fremme på hotellet skulle de plutselig ha dobbel pris i forhold til det vi hadde sett på internett kvelden før. Vi ble ganske overrasket, men når vi sa hva det kostet på internett fikk vi det for samme prisen, knallbra. Hotellet var kjempefint og lå helt ved strandkanten (Salad beach). Det hadde spa, basseng og restaurant, alt til 210 kr natten:0) Stranden var kjempefin og vannet var turkist og krystallklart. Det var langgrunnt og veldig varmt. Det beste med hele stranden var at det var bare oss, et par turister til og et par fiskere som var der.

Vi hadde 5 netter på Ko Pha-Ngan. Dagene ble også her brukt til å bade, spise og lese til eksamen. Det var veldig varmt og når havet ikke ble avkjølende nok tok vi oss bare en dukkert i bassenget på hotellet som heldigvis var litt kaldere. Dette var en veldig fin og rolig plass å være på:0)

thailand

Mandag 11. mai dro vi enda videre til neste øy Ko Tao. Etter en veldig heftig taxitur (kjentes ut som vi var i en karusell) var det 1 ½ time med båt fra Ko Pha-Ngan. I Ko Tao ble vi hentet av de vi skulle bo hos. Heldigvis; for det var mye kaos på land her også. Denne taxituren var EKSTREMT spennende. Vi satt ute bakpå bilen sammen med bagasjen vår. Siden vi skulle på den andre siden av øyen var det et stykke å kjøre og veien var ikke spesielt bra. Bakkene vi skulle opp og ned var ekstremt bratte og den siste bakken vi skulle ned før vi kom til boplassen var egentlig utenkelig at vi skulle kjøre ned. Her var det bare å holde seg godt fast og håpe på at vi kom oss trygt ned. Endelig nede fikk vi 3 alternativer til hvordan vi kunne bo. Vi valgte den dyreste som lå på stranden og kostet hele 200 pr. natt. Plassen lå veldig idyllisk til med fint hav, fine planter og fjell. Plassen var rolig plassert litt utenfor alt annet på Ko Tao. Stranden var av sand, men ute i vannet var det mest stein og koraller. Ko Tao er dykke og snorkleøyen. Når vi gikk ca. 1 meter ut i vannet var det mye fisk å se og en liten hai svømte rett forbi føttene våres, spesielt:0) Øyvind fikk snorklet en del og vært på dykketur og sett mange rare fisk. Ane holdt seg mye oppe på land da haien skremte henne litt:0)

thailand

Ko Tao er en veldig fin plass å dra til, spesielt for å snorkle og dykke. Man finner også veldig fine strender her. Maten på øya er ikke spesielt god (også dokumentert i Lonely Planet), men det er mat å få og man klarer seg absolutt lenge. Drar man til Ko Tao anbefaler vi å ha et par netter på Coral View der vi bodde:0)

Onsdag 13. mai dro vi enda et stykke videre mot Bankok og nå tok vi turen til Hua Hin:0)

Comments Off