Archive for the 'Indonesia' Category

May 13 2009

Bilder ifra Indonesia

Published by admin under Indonesia

Bilder ifra Indonesia er nå lagt ut og kan sees her.

Comments Off

May 12 2009

Indonesia, Bali og Lombok - del 2

Published by admin under Indonesia

bali

Søndag 26. april (mammaen til Ane`s sin bursdag, hipp hurra:0)) tok vi taxi til båthavnen og tok båt derfra til Gili Meno. Båten var spesielt bestilt til oss og ordnet av dykkeren(!) på hotellet vårt, veldig greit. Båten var så som så, men det var heldigvis ikke så langt og vi kom oss trygt fram. Når vi kom fram måtte vi finne oss en plass å bo og vi valgte å gå et stykke bortover på øyen til en plass som het Buri Meno. Her var det bungalower på et veldig fint område på stranden som lå litt for seg selv. Her betalte vi 147 kr natten inkludert frokost.

bali

Etterhvert var det tid for lunsj, men det var ikke lett å finne en resturant. Vi visste egentlig ikke hvor de solgte mat og ingen reklamerte for at de faktisk hadde mat! Vi valgte å dra til den eneste plassen som var omtalt i Lonely planet og spiste både lunsj og middag der. Det var egentlig to ganger for mye og vi angret veldig på at vi spiste der for andre gang under middagen. De tre menneskene som jobbet der jobbet med alt, de var kokk, resepsjonist og servitører. De var veldig uinteresserte i oss, satt på trappen og spilte mobilsanger, røykte og sprang rundt. Atmosfæren rundt oss var rett og slett ekstremt uappetittelig. Vi var litt irriterte når vi dro tilbake den kvelden og lurte egentlig på om vi bare skulle dra fra hele øyen hvis dette var det eneste alternativet for å spise. Den andre plassen der mange av de andre spiste var de ansatte frekke med oss siden vi takket nei til bugalow hos de dagen før så dit ønsket vi heller ikke å dra.

Mandag 27. april stod vi tidlig opp og fikk pannekake til frokost der vi bodde. Vi hadde diskutert litt om vi skulle dra eller ikke, men syntes det var synd å gjøre det for det var utrolig fint på området hvor vi bodde og folkene var veldig hyggelige. Da det viste seg at de faktisk solgte mat der vi bodde (og flere andre småplasser) bestemte vi oss for å være en natt til. Det er vi glad for at vi gjorde og vi koste oss masse. Vi badet i krystallklart vann, solet oss og gikk tur rundt hele øyen. Øyvind fikk også snorklet med mange store skilpadder. Skal man reise til Gili Meno anbefaler vi å bo på Buri Meno og bare være der. Du har stranden omtrent for deg selv, maten er kjempegod og folkene som driver stedet er utrolig hyggelige. Han som var eieren hadde faktisk bodd i Norge en periode og kunne litt norsk:0)

bali

Tirsdag var det tid for å dra tilbake til Bali. Vi tok lokalbåt fra Gili Meno til Gili Trawangan som tok ca. 10-15 min. Denne øya er kjent for mye festing og salg av magisk sopp, og det er nok av folk som prøver å lure deg. Vi måtte vente der litt over en time før vi tok båt og buss videre til Bali. Fremme på Bali tok vi taxi til Nusa Dua som er et mye roligere område enn Kuta og anbefalt for barnefamilier. Greit å prøve litt forskjellige områder når vi først er ute å reiser. Her hadde vi bestilt oss 3 netter på et kjempefint hotell til 350 kr natten:0) Dagene ble brukt til å bade og sole oss. Vi dro også en dag på shopping i den kjente Legian street i Kuta. Her og flere andre plasser på Bali får du kjøpt mye merkeklær som Billabong, Roxy, Quiksilver, Rip curl og Volcom. Det er ekte vare og det er mye billigere enn i Norge, hit bør man reise med tom koffert:O) Det ble desverre ikke så mye shopping på oss da sekkene våre har blitt ganske så fulle etterhvert. Det var også veldig dyrt å få sendt hjem ting.

bali

Fredag 1. mai tok vi fly videre til Singapore, veldig fornøyde etter oppholdet i Indonesia. Bali er en plass vi kommer til å reise tilbake til på ferie senere. Folk har litt forskjellige meninger om Bali, men vi tror det har mye å si hvordan man bor. Spanderer du på deg 300-400 kr natten kan du kose deg masse og bo på utrolig fine resorter med bassenger , spa og resturanter. Her slipper du også unna alle selgerne som går på stranden. Strendene er ikke like fine overalt på Bali, men det trenger du ikke hvis du bor på en fin resort. Foretrekker du alikevel ekte saltvann kan en av de lokale vise deg den beste stranden. Folkene på Bali er ellers veldig hyggelige mennesker, maten er veldig god og variert og liker man å shoppe er Bali plassen:0)

Comments Off

May 08 2009

Indonesia, Bali og Lombok - del 1

Published by admin under Indonesia

Fredag 17. april landet vi på Bali i Indonesia. Framme på Bali måtte vi ordne oss med visum, men det gikk superfort og folkene på flyplassen var veldig hyggelige. Etter å ha fått hentet bagasjen tok vi taxi til hotellet vårt i Kuta. Vi hadde bestemt oss for at vi skulle spandere på oss noen dager på et fint hotell på Bali etter 1 ½ måned i en liten bobil. Mens vi kjørte lurte taxisjåføren på om vi var sikker på om at dette var rett hotell og om vi hadde betalt det på forhånd. Vi mente vi hadde rett adresse, men når vi kom fram begynte vi å lure litt selv. Hotellet var 5 stjernes og råflott, vi fikk velkomstdrikk og ble plassert på en superfint rom. Skikkelig luksus og det var nesten litt flaut at vi skulle bo der. Grunnen til at vi kunne bo der var at vi fikk det billig på internett fordi det var et helt nytt hotell som egentlig ikke åpnet før om noen dager.

bali

Lørdag 18. april våknet vi tidlig og fikk bestilt oss frokost på rommet. Etterpå la vi oss ved bassengområdet på hotellet som vi omtrent hadde for oss selv. Utrolig fint og her lå hånddukene klar på solsengene til oss. Folkene som jobbet på hotellet var også utrolig hyggelige og glade mennesker. Litt utpå dagen overrasket Øyvind med at han hadde bestilt massasje til oss på spaet til hotellet. Vi fikk begge 1 timers massasje fra topp til tå i noen koselige ”hus” på stranden, helt supert og vi betalte bare 350 kr tilsammen. Litt senere gikk vi for å spise middag på en av resturantene på hotellet.

bali

Vi hadde tilsammen 4 netter på hotellet i Kuta og koste oss utrolig mye. Dette hotellet anbefales:0) Dagene ble brukt til å slappe av, sole oss og bade i bassenget. Vi dro også litt på shopping den ene dagen, men fant fort ut at dette måtte bli en kveldsaktivitet for det var veldig varmt.

Tirsdag 21. april tok vi båt over til Lombok og Sengiggi. Det var mye styr å få tak i båtbilletter, men vi endte til slutt opp med et firma som het Gilli Cat som var kombinert buss og båt. Veldig greit å reise med og fremme i Lombok tok vi bare taxi til Sengiggi. Her hadde vi bestillt 5 netter på et 4 stjerners hotell til 340 kr natten inkludert frokost, 10 min massasje og 2 drinker. Helt utrolig at man kan bo så flott for så lite penger. Dagene på Sengiggi ble også bare brukt til å bade og sole oss, se på solnedgangen, prøve ut spaet og spise god mat. På den fineste resturanten på Sengiggi (Square), betalte vi 80 kr for middag,dessert, drink og vann:0) Alle resturantene vi var på hadde også gratis skyss for alle gjestene sine; fantastisk!

bali

Den siste dagen fikk vi vært med på skilpaddeutslipping på stranden ved hotellet. Vi kjøpte begge et skilpaddeegg og fikk velge oss ut en liten skilpadde hver som fikk mulighet til å klare seg ute i det store havet. Veldig morsomt:0)

bali

Comments Off