Archive for the '[lang_no]Forberedelser[/lang_no][lang_en]Preparations[/lang_en]' Category

Dec 23 2008

En uke til avreise

world map

I dag er det bare en uke til vi reiser så da tenkte vi at det passet godt med en liten oppsummering av hva vi har tenkt å gjøre de neste 5 mnd.

Argentina:
Første stopp er Buenos Aires. Her feirer vi nyttår og blir litt kjent i byen før vi drar nordover mot Foz do Iguazu. Forøvrig et fantastisk fossefall som ligner veldig på Victoria falls. Les mer om Foz do Iguazu her.

Brasil:
Vi krysser grensen mellom Argentina og Brasil ved Foz do Iguazu og setter kursen for sol og strandliv på den brasilianske østkysten. Herifra snigler vi oss nordover mot Rio de Janeiro. Etter noen dager i Rio setter vi kursen mot Peru.

Peru:
Vi lander i Lima, hovedstaden i Peru. De to ukene vi har i Peru er avsatt til en guidet tur som tar oss innom jungelen i Amazonas, Cusco, Inka Trail med Machu Picchu og Titikakasjøen.

Costa Rica:
Ifra Peru tar vi fly til Costa Rica hvor det venter oss et fantastisk landskap og dyreliv. Costa Rica er verdenskjent for sitt biologiske mangfold. I tillegg finnes mange fantastiske strender så det blir nok en del timer her.

Los Angeles:
Dette er egentlig bare en mellomlanding, men vi har to dager her. Blir vel en tur innom “walk of fame” og andre turistmagneter.

Fiji:
Øyhopping, den blå lagune, cast away island, haidykking, osv. Sommer, sol, bading og strand. Vi gleder oss.

New Zealand:
Her skal vi være i to uker. Ingen faste planer enda, men vi lander i Auckland og ut ifra hva vi har sett og lest om landet så kommer det ikke til å mangle på opplevelser her heller.

Australia:
Vi lander i Sydney og hopper inn i leiebilen vår. I en mnd skal vi cruice nordover langs østkysten til Cairns hvor vi drar videre til Bali. Stikkord i Australia er: Sydney, Gold Coast, Fraser Island, Great Barrier Reef, Whitsunday Islands, Sunshine Coast, Byron Bay, osv.

Bali/Lombok:
Sol og strand så langt øyet kan se.

Thailand/Malaysia:
Vi lander i Singapore eller Kuala Lumpur. Herifra tar vi tog eller buss nordover mot Bangkok. Vi besøker Ko Samui, Ko Tao, Ko Phangan og andre steder underveis mot Bangkok. Ellers skal vi også innom Tiger Temple. Etter 3 uker i Thailand er reisen vår over og vi setter kursen hjem.

One response so far

Nov 30 2008

Bare en måned til avreise

beach

I dag er det bare en måned til vi reiser ut i den store verden på vår fem måneders lange reise rundt kloden. Vi har nå kjøpt og betalt alle flybilletter. I tillegg har vi også betalt for en to ukers tur i Peru med GAP advetures. Denne har vi fortalt om tidligere, men kort sagt dreier det seg om en liten tur i Amazonas, Inka trail til Machu Picchu og sivlandsbyene på Titicacasjøen. Vi har også leid oss en bil i Australia. I denne skal vi cruise oppover langs østkysten i en måned. Tror dette blir konge!

En del livsviktig backpackerutstyr har vi også gått til anskaffelse av. F.eks. en bærbar hengekøye. Rett og slett et must for sløve dager langs kysten. Alle vaksiner er også tatt så nå gjenstår det stort sett bare småting før vi er helt klar for å hoppe på flyet. Vi gleder oss masse!

Comments Off

Nov 25 2008

Reiseguide - tips

guidebooks

Etterhvert som det nærmer seg avreise har vi vurdert forskjellige reiseguider. Vi landet til slutt på Lonely planet, en av de mest populære reiseguidene, men Rough guides er også et godt alternativ. Lonely planet passer nok best for unge reisende. Rough guides fokuserer mer på museum og kultur, slike ting som den mer modne befolkning ofte setter pris på. Velg den reiseguiden som passer dine interesser best.

Ettersom vi skal innom veldig mange land og vet sånn ca hvor vi skal fant vi ut at å kjøpe en hel bok for hvert eneste land vi skal innom ville ført til at vi måtte hatt med oss en liten lastebil bare for å få med oss reiseguidene. Dette er selvfølgelig helt uaktuelt, men kan heldigvis løses på flere måter:

1. Vi kan kjøpe en reiseguide for det landet hvor vi skal først. Når vi reiser videre kvitter vi oss med den gamle og kjøper ny guide for det nye landet vi skal til. Problemet med denne metoden er at vi ønsker å sette oss litt inn i landene vi skal til før vi er der. Finne ut hvor det er overnattingsmuligheter, hva som bør sees i områdene vi passerer og andre ting.

2. Vi kan kjøpe en “on a shoestring”-guide. Dvs. de store reiseguidene som omfatter store områder, f.eks. hele sørøst-asia. Problemet med dette er at de ofte er litt overfladiske og generelle.

3. Lonely planet har en veldig fin funksjon i sin nettbutikk. Det går nemlig an å bestille utvalgte kapitler ifra bøkene. Dette kan nok mange ha bruk for ettersom de færreste er innom alle deler i et land på ferie og dermed bare bruker en liten del av boken. Dersom du f.eks. skal på helgetur til Newcastle og området rundt er det fryktelig dumt å kjøpe hele guiden for England. Skal du til sørlige Argentina på fottur i to uker er det også veldig unødvendig å ha med hele guiden for Argentina.

Vi har valgt den siste løsningen siden dette gir oss mulighet til å sette oss inn i områdene før vi ankommer uten at vi er nødt til å frakte med oss kilovis med reiseguider. Hvilken løsning som passer best for deg kommer an på hvilken reise du tenker deg ut på. Lykke til med valg av reiseguide.

Comments Off

Oct 15 2008

Opplevelser på østkysten av Australia

En av våre kontakter i Australia, Mark H, har laget en liste over ting som bør oppleves når vi skal kjøre i campingbil langs østkysten av Australia. Dette er hva han mener er viktig å få med seg:

Jeg lovde å sende dere noen forslag til bilturen mellom Cairns og Sydney. Jeg vokste opp i Brisbane og bor nå i Sydney så jeg kjenner en del av ruten deres veldig godt, mens noen steder har jeg ikke vært på en stund. Jeg er heller ikke klar over hva dere vil oppleve, men siden dere er ifra Norden antar jeg at dere blant annet vil oppholde dere mye på strendene. Det er mange fine strender og jeg er sikker på at noen søk på internett vil avdekke noen av de beste – Jeg legger til noen andre forslag som dere bør vurdere. 4 uker ifra Sydney til Cairns er god tid, men det er mye å se på veien til Cairns. Sydney er en fantastisk by så dere bør bruke litt tid her. Den australske dollaren har akkurat gått ned i forhold til den Amerikanske dollaren og Euro (ingen anelse vs. den norske kronen), dette vil forhåpentligvis hjelpe på økonomien deres disse ukene.

1. I området rundt Cairns mener jeg at de tre beste tingene å oppleve er Great Barrier Reef (selvfølgelig – du kan oppleve dette via båter med glassbunn, snorkling, dykking og ifra øyene), Kuranda toget (naturopplevelse) og Daintree regnskog. Atherton Tableland innenlands ifra Cairns er et fint område med innsjøer og fosser (ikke i henhold til den norske standarden).

2. Whitsunday Islands er herlig – en øy for enhver smak og stil og ethvert budsjett. Les om området for å finne det som passer best for dere.

3. Det finnes et sted hvor det er gode odds for å se nebbdyr (kanskje mer spennende for Australienere å se deres eget usedvanlige dyr, men kanskje spennende for andre også – jeg vet ikke). Dette er det eneste stedet jeg har sett et vilt nebbdyr.. Stedet kalles Eungella nasjonalpark og ligger ikke så langt unna Mackay, et lite stykke inn ifra kysten.

4. Det finnes enkelte så å si folketomme øyer utenfor Bundaberg som kalles Lady Ellitt og Lady Musgrave. Det er vanskelig å komme seg ut dit og du må klare deg helt selv når du først er der (vann, mat, telt, etc.), men det er perfekt dersom du vil bort ifra mas og kjas en stund.

5. Om sommeren ligger det skilpadder og klekker på Mon Repos Beach ved Bundaberg. Absolutt verdt å se. Jeg har ikke peiling på det eksakte tidspunket for dette, men det kommer til å være guider der for å holde oppsyn med besøkende.

6. Fraser Island er verdens største øy bestående av sand. Mange kommer hit.

7. Sunshine Coast / Noosa etc. har fantastiske strender og er en del av Sunshine Coast. Mine favoritt strender er like sør for Noosa (Petigian og Sunshine), men jeg mistenker at de er mange mennesker her nå (før kunne jeg dele disse fantastiske sandstrekningene og bølgene med et fåtall mennesker) og at de ikke er så uberørt.

8. Australia Zoo (tidligere ledet av den Australske TV-helten Steve Irvin) har et godt utvalg av alle de Australske dyrene samlet på ett sted. Her finner du mange krokodiller og mange andre dyr fra hele verden. Mye bedre enn en typisk dyrehage – det koster ca $50 for en dag, men alt er inkludert når du er inne). Det ligger nederst på solkysten (Sunshine coast).

9. Der hvor jeg ble født, Brisbane, er et fint sted, men det er ikke så mye å se her i kontrast med resten av turen deres.

10. Gold Coast. Her finner du de typiske turiststrendene. Masse flotte strender og bra fester. Et stykke innlands på gullkysten finnes flotte nasjonalparker.

11. De flotte strendene fortsetter gjennom New South Wales og hele veien til Sydney. Jeg foreslår å kjøre innlands et stykke av veien for å få med en del av Australias ødemark. Det er vanskelig å finne tilsvarende steder hvor essensen er endeløse sletter fyllt med ingenting, utrolig tørr varme, rødt støv og typiske små landsbyer. Pubene på slike steder har en tendens til å avdekke storartede lokale typer som lurer på hva i all verden som fikk dere til å dra helt ifra Norge bare for å være her. Ingenting i Europa kan sammenlignes med dette. Desverre er det et godt stykke ifra kystveien og til et slikt sted, men det kan være verdt det som en kontrast til Australias kyst.

12. Byron Bay er et ikon av en strand som de fleste turister som har vokst ut av hippietida besøker. Mange surfere, artister, billig mat og MASSE folk om sommeren. Absolutt verdt å stikke innom en tur. Dersom dere er av dem som higer etter milepæler: Ta en tur til fyrtårnet, den østligste delen av Australia. Like sør derifra er en flott surfestrand ved Lennox Heads.

13. Sydney har en million ting som bør opleves, men lite overgår havnen og strendene. Det er mulig å klatre på Harbour Bridge for en liten formue, men det gir dere en god opplevelse dersom penger ikke er en sak og dere synes det er greit å bli dresset opp i kjedelige, grå kjeledresser etc. (det finnes en dedisert side for dette på nettet. Søk etter Harbour Bridge Climb). Det er også mulig å gå over broen gratis i løpet av en times tid (en vei) og det er ganske behagelig. Operahuset er fotogent og nærmeste nabo til en flott botanisk hage. Her er det fint å gå tur. Sydney er også en av Australias viktigste steder historisk sett da det var her de første hvite ankom kontinentet. Et område i Sydney som kalles ”the Rocks” består mye av den orginale bosettningen og her finnes noen gamle bygninger og andre ting ifra denne tiden. Sydney har mange gode museum som burde dekke det du skulle være interessert i, om du finner det interessant, men Sydney er helst en by hvor en vandrer og oppdager. Å ta ferje til Manly er typisk. Det er også et besøk til Australias mest berømte strand, Bondi Beach. Her kan dere slutte dere til titusenvis av andre mennesker fra hele verden (og antagelig noen ifra Australia også!!)

14. ”The Blue Mountains” like vest for Sydney er litt kjøligere og innehar en viktig del av Australias historie da en vei gjennom disse fjellene ble funnet tidlig på 1800-tallet. Denne veien åpnet opp hele Australia (ingen var klar over hvor stort det egentlig var). Her er det gode turmuligheter.

15. Australia har et utvalg av store plastikk-, fiberglass- og metallobjekter spredd langs hele kystlinjen. For eksempel, Big Banana, Big Cow og Big Pineapple. Dersom du passerer noen av disse får du muligheten til å ta et sprøtt bilde. I Coffs Harbour finner du Big Banana som er over 40 år gammel.

16. Australske puber er en opplevelse i seg selv og ølen er mye, mye, mye billigere enn i Norge!!

17. Jeg er inhabil men Australia har super mat – kvaliteten og utvalget (p.g.a. landets størrelse og varierte vær etc.) på grønnsaker, frukt, kjøtt og sjømat er nesten makeløs til resten av verden.

Det er antageligvis flere ting av stor interesse både å se og gjøre – de overnevnte var bare de jeg tenkte på først. Mens dere kjører langs kysten i campingbilen deres vil dere høre og se ting som forårsaker avvik fra deres orginale plan.

Comments Off

Aug 30 2008

[lang_no]4 måneder igjen[/lang_no][lang_en]4 months until departure[/lang_en]

[lang_no]I dag er det fire måneder til vi drar. Vi har nå bestilt hostel i Buenos Aires hvor vi skal feire nyttårsaften. Ryktene tilsier at det ikke er fyrverkeri kl 24 så vi er litt spent på hva som egentlig skjer i stedet. Spennende, vi gleder oss.[/lang_no]

[lang_en]Today it’s four months until departure. We have now booked a hostel in Buenos Aires where we will be celebrating new years eve. Rumours says that there will be no fireworks at twelve o’clock. Interesting, we’re looking forward to this new experience. Hopefully it will be a lot of fun.[/lang_en]

Comments Off

Aug 21 2008

[lang_no]Biltur i Australia[/lang_no][lang_en]Australian road trip[/lang_en]

[lang_no]
I dag har vi betalt for leie av en “Chubby van” som vi skal farte rundt i under vårt opphold i Australia. Ifra 21.mars til 17.april skal vi reise rundt på østsiden av Australia. Her er planen å besøke venner på utvekslingopphold, Sydney, Brisbane, Carirns, sunshine coast, great barrier reef og helt sikkert mange andre steder.

Vi gleder oss masse til vårt lille eventyr “down under”.
[/lang_no]
[lang_en]
We have now rented a “Chubby van”. In this camper we will cruise along the road on the east coast of Australia. From the 21th of march to the 17th of april we will be on the road down under. These are some of the regions we plan to visit: Sydney, Brisbane, Cairns, the sunshine coast, great barrier reef and probably a lot of other regions. We are also planning to visit some of our friends living in Australia.

We are very exited about our little adventure “down under” and looking forward to a lot of fun on the road.
[/lang_en]

Comments Off

Aug 19 2008

[lang_no]Oppdatert reiserute[/lang_no][lang_en]Updated initerary[/lang_en]

[lang_no]
Ny og oppdatert reiserute er nå klar og kan sees i stor versjon ved å klikke på denne linken.
[/lang_no]

[lang_en]
A new and updated travel itinerary is now ready and can be seen in detail by clicking this link.

[/lang_en]

itinerary

Comments Off

May 05 2008

[lang_no]Rundtur i Peru[lang_no][lang_en]Organized trip in Peru[/lang_en]

[lang_no]
Rundturen i Peru nevnt tidligere er nå bekreftet og bestilt.

Dag 1 Lima
Ankomst Lima når som helst på dagen

Dag 2-3 Amasonas
Vi flyr til Puerto Maldonado, som ligger i kanten på Amasonasjungelen. Derifra tar vi en motorisert kano oppover Tambopataelven til en avsidesliggende hytte langt inne i jungelen. Her vil vi utforske regnskogen til fots og med kano sammen med en lokal guide. Store muligheter for å se masse rare dyr og skapninger av diverse slag =)

Dag 4-5 Cuzco
Vi drar ut ifra jungelen med kano og flyr til Cuzco i Andesfjellene. Den 5. dagen blir vi guidet rundt i Cuzco, hvor vi lærer om byen og dens kultur.

Dag 6-9 Inca Trail
Vi går den legendariske Inka Trail. Turen begynner ved “km 82″ og går over 3 dager med en fantastisk utsikt. Her bor vi i telt. Siste dagen går vi trappene opp mot “Sun gate” og får forhåpentligvis med oss Machu Picchu ved soloppgang. Vi returnerer til Cuzco med tog.

Dag 10 Cuzco
Dagen benyttes som vi vil. Masse alternativer å velge mellom, bl.a. rafting, riding, museum, mountain biking osv.

Dag 11-12 Puno / Titicacasjøen
Første dag går med til transport ifra Cuzco til Puno, men i nydelig landskap i Andesfjellene blir det nok en opplevelse uansett. Neste dag besøker vi “øyene” på Titicacasjøen og møter de lokale som bor der.

Dag 13 Lima
Vi flyr ifra Puno til Lima og nyter kvelden ute blant nye venner vi har fått underveis.

For dere som er interessert kan dere lese en mer detaljert reiseplan her:

Quest of the gods
[/lang_no]

[lang_en]
The organized trip in Peru has now been comfirmed and ordered.

Day 1 Lima
Arrive in Lima at any time.

Day 2-3 Amazon Rainforest
Fly to Puerto Maldonado, on the edge of the Amazon jungle. Take a motorized canoe up the Tambopata River to our remote rainforest lodge. Explore the rainforest by foot and dugout canoe with our expert local guides. The Amazon presents excellent wildlife-spotting opportunities.

Day 4-5 Cuzco
Travel by canoe out of the jungle before flying to Cuzco in the high Andes. On Day 5, take a guided tour of the city to learn about its rich, fascinating history.

Day 6-9 Inca Trail
Begin a once in a lifetime journey on the ancient trail of the Incas with a morning trip to km 82, where our hike begins. Our local porters and guides ensure that the trip is worry-free, and fascinating ruins and spectacular mountain scenery fill every day of the hike. On the final day, we climb the steps to Intipunku, the ‘Sun Gate’, to watch the sunrise over Machu Picchu. Return to Cuzco by train in the afternoon on Day 9.

Day 10 Cuzco
Enjoy a day in Cuzco to discover its many back alleys, museums and churches built on Inca ruins. Explore the sights and sounds of this great colonial town or spend the day mountain biking or rafting.

Day 11-12 Puno / Lake Titicaca
Enjoy spectacular views of countryside and mountains on a full day of travel through the Andes from Cuzco to Puno. Take a boat trip across Lake Titicaca in the morning to visit the floating reed islands of the Uros people. Visit various islands to enjoy the lake’s scenic splendour and meet the friendly local villagers.

Day 13 Lima
Short drive to Juliaca before flying to Lima. Enjoy one last night out on the town.

To those of you who are interested a more detailed itinerary it can be viewed here:
Quest of the gods

[/lang_en]

Comments Off

Apr 30 2008

[lang_no]8 mnd. igjen - deler av reien er bestilt og betalt[/lang_no][lang_en]8 months until departure - part of the trip ordered and paid[/lang_en]

[lang_no]
I dag har vi pratet med Kilroy og den foreløpige resien vår frem til Auckland ser slik ut:

30.des - Vi reiser ifra Norge og setter kurs mot Buenos Aires i Argentina. Her er planen å feire nyttår og være noen dager før vi drar videre nordover mot Foz de Igazu og senere Rio de Janeiro.

20.jan - Ifra Rio de Janeiro går ferden over Andesfjellene og til Lima hvor vi har planlagt en 14 dagers organisert tur. Det som inngår i den er kort sagt: Trekking i Amasonas, Cusco, Inka Trail m/Machu Picchu og Titikakasjøen.

3.feb - Vi reiser ifra Peru og Lima og setter kurs mot Costa Rica. Her blir vi i litt over 2 uker. Mulig vi også stikker en tur innom Panama.

19.feb - L.A blir neste stopp. Her er vi bare i 2 dager da vi skal videre til Fiji så fort som mulig. USA tar vi en annen gang.

21.feb - Vi drar til havs og prøver å finne Fiji. Her blir vi i to uker. Planen er øyhopping.

7.mars - Vi drar ifra Fiji og til Auckland på New Zealand. Planen er å være på New Zealand i ca to uker.

Lenger er det ikke mulig å få billett da det er alt for lenge til, men planen er Australia i en mnd og Asia i en mnd med Thailand noen uker. Vi har også pratet om Filippinene. Om noen har erfaringer herifra er det bare å gi beskjed.

I dag er det 8mnd. til vi drar! Vi gleder oss!
[/lang_no]

[lang_en]
Today we talked with our travel agency and planned the journey as far as possible. This is how it looks so far:

30.des - We leave from home and set the course for Buenos Aires in Argentina. The plan is to celebrate new years eve here and stay for a couple of days. Then we travel north to Foz da Igazu and later Rio de Janerio.

20.jan - We leave Rio and travel over the Andes to Lima where the plan is to join an organized trekking tour which in short involves this: Trekking in the Amazon jungle, Cusco, Inka Trail w/Machu Picchu and lake Titikaka.

3.feb - From Peru we’ll travel north to Costa Rica. We’ll stay here for about two weeks. There may be a short trip to Panama but this is not for sure.

19.feb - L.A. is the next stop. We’ll only be here for two days as we’re heading for Fiji as soon as possible. USA will be on our map another time.

21.feb - We’re sailing, by air that is, to Fiji. The plan is to jump from island to island and just relax in two weeks.

7.mars - From Fiji the journey goes on. The next stop is Auckland and New Zealand where we’ll stay for about two weeks.

It is not possible to order a ticket further along the road because it’s to far in the future, but our plan is to travel to Australia and stay here for a month. After Australia we’ll travel to Asia. Here we’ll also stay for a month, in Thailand for a couple of weeks. We have also considered the Philippines. If there is someone who has any experience from this country we’ll be glad to hear about it.

Today it is 8 months until departure! We’re looking forward to it!
[/lang_en]

Comments Off

Apr 11 2008

[lang_no]Reiserute[/lang_no][lang_en]Itinerary[/lang_en]

[lang_no]
Reiseruten så langt kan dere se på kartet under. Hold musen over en destinasjon for å se et bilde ifra området. En mer detaljert, fancy og animert versjon kan lastes ned her (140Mb)
[/lang_no]

[lang_en]
The itinerary can be seen on the map below. Hover your mouse over the destinations to see a picture from the region. A more detailed and animated version is available here (140Mb)
[/lang_en]

[kml_flashembed movie=”/wp-content/plugins/kimili-flash-embed//lib/interactive_map2.swf” height=”350″ width=”550″ wmode=”transparent” /]

[lang_no]
Vi gleder oss masse og det kribler i magen selv om det er over et halvt år til avreise!
[/lang_no]

[lang_en]
Even though it’s over 6 months until departure we’re looking forward to this very much. We can’t wait to get on the road!
[/lang_en]

3 responses so far