Archive for the 'Argentina' Category

Jan 14 2009

Bilder ifra Foz do Iguazu

Published by admin under Argentina

Bilder ifra Foz do Iguazu er nå lag ut og kan sees her.

Comments Off

Jan 09 2009

Foz do Iguazu

Published by admin under Argentina

iguazu

Etter en 16 timers lang busstur kom vi fram til Puerto Iguazu i Argentina ca kl.13.00 søndag 4 januar. Bussturen gikk utrolig fint og vi sov mesteparten av natten. Veldig fine busser her nede og god service, vi fikk servert både middag og frokost, ikke dårlig! Framme i Porto Iguazu sjekket vi inn på et kjempefint hostell med mye liv, her hadde de til og med et stort svømmebasseng. Veldig godt å ha når temperaturen stiger over 30 grader:0). Den første dagen i Puerto Iguazu ble brukt til å slappe av og nyte solen og bassenget, godt etter litt intense dager i Buenos Aires.

Dagen etter var det tid for å besøke Iguazu falls, en veldig kjent nasjonalpark med stooore fosser og ekstremt mye vann! Fossene går an å se fra både Argentinsk og Brasiliansk side. På den Argentinske siden var det mye å finne på. Det var mange fine stier å gå på, fin natur og rare dyr. Sinnsykt store maur var det også og Coatis gikk og tuslet rundt overalt. Vi koste oss i parken hele dagen og når vi kom tilbake til hostellet var det felles grilling, veldig koseli:0) Her betalte vi 60 norske kroner hver for buffet med masse grillmat og tilbehør, Caprinias og tangoshow var også inkludert, sånt får man ikke i Norge!

Dagen etter ble mildt sagt litt kaotisk! Siden vi fant ut at det var fullt over alt på Hostell og Hotell i Puerto Iguazu var vi nødt til å finne bussbilletter videre. Planen for dagen var å dra å se fossefallene ifra Brasiliansk side og dra videre mot Rio de Janeiro på kvelden. De på hostellet kunne ikke hjelpe oss med bussbilletter siden vi skulle til Brasil. Det kunne de heller ikke på busstasjonen i Puerto Iguazu da de bare hadde bussavgang til Curitiba, som var vårt alternativ på veien mot Rio, på mandager (Det var tirsdag, skikkeli uflaks). Vi måtte da ta bussen til Brasiliansk side gjennom passkontroll osv. Vi visste bare hvilken by bussen skulle til og antok at siste holdeplass var på busstasjonen i Foz do Iguacu der vi håpte på å få billett til Curitiba. Etter å ha busset rundt i et par timer, helt til endestasjonen og et godt stykke tilbake, med litt hjelp av bussjåføren og en hendig ordbok kom vi endelig til en busstasjon. Men det viste seg å være FEIL busstasjon. Vi måtte ta buss igjen videre til en annen internasjonal busstasjon. Når vi endelig kom dit og klarte å gjøre oss forstått på spansk/engelsk viste det seg at vi ikke fikk kjøpt billetter allikevel fordi vi manglet turistvisum i Brasil. Hvordan det er mulig å komme inn i et land uten noen som helst oppholdstillatelse aner vi ikke, men for vår del var det enkelt; vi tok bare en buss. For å skaffe turistvisum måtte vi ta taxi til grensen mot Paraguay. Der fikk vi ordnet oppholdstillatelse i Brasil i 40 dager og tok samme taxi tilbake til busstasjonen og fikk endelig ordnet billetter med nattbussen til Curitibia.

Etter mye kaos og stress kunne vi endelig ta taxi til Iguazu å se fossene ifra Brasiliansk side. Parken her er mye mindre enn på Argentinsk side, men vi hadde en kjempefin tur. Det anbefales absolutt å se fossene fra begge sidene:0) Siden vi allerede hadde rotet bort mye av dagen, hadde bagasjen fortsatt på hostellet i Argentina, og en nattbuss å rekke sier det seg kanskje selv at vi ikke kunne være der så lenge. Så etter nye bussturer, taxiturer og passkontroller satt vi endelig på bussen til Curitibia, en 10 timers lang busstur. Her hadde vi endelig litt flaks og hadde plasser helt fremst i andre etasje på bussen:0). Trygt plassert på bussen kunne vi endelig slappe av litt, og være litt stolte av oss selv etter å ha klart å ordnet mye på en dag i et land der de ikke snakker noe form for språk vi skjønner;-)

One response so far

Jan 05 2009

Buenos Aires

Published by admin under Argentina

buenos aires

[lang_no]
Heisann, nå er vi i Argentina :O) Etter en trang, lang flytur på 14 timer fra Paris til Buenos Aires var vi veldig trøtte og slitne så det var godt å endelig komme seg fram. Det første som møtte oss ved passkontrollen på flyplassen var Thale og Harald, kjentfolk fra Trondheim og Samfunnet, veldig morsomt :O) Vi tok taxi sammen med dem fra flyplassen og til hostellet vårt midt i Buenos Aires sentrum. Der fikk vi et selvlysende gult rom, med orange og grønt tilbehør, som lå litt vel for seg selv i bakgården. Utsikten fra vinduet vårt var litt klaustrofobisk etter Ane´s smak, men absolutt et helt greit hostell å bo på, med veldig behjelpelig og hyggelige ansatte.

Siden vi landet i Buenos Aires på nyttårsaften ble kvelden brukt til å feire det nye året, og ikke minst se hvordan folk feirer det her. Vi dro å møtte Thale og Harald, og tre andre jenter Lene, Maria og Elin (kjentfolk fra Trondheim) og spiste middag sammen med dem i San Telmo, veldig koseli å være med kjentfolk.. Etterpå dro vi ned til Puerto Madero for å se på rakettene, var mye liv og folk danset og hadde det gøy. En annerledes og minnerik nyttårsaften.

Dagen derpå ble brukt til å sove litt ut etter den lange reisen dagen før. Siden alt var stengt første nyttårsdag var det litt begrenset med muligheter. Vi dro opp til Palermo-området og gikk i noen parker vi fikk anbefalt, veldig mange parker her til å være i en storby. Senere på kvelden dro vi og møtte Thale og Harald igjen og spiste middag på en superfin resturant i Palermo, kjempegod mat, og heldigvis ikke norske priser!

Ellers har tiden i Buenos Aires blitt brukt til litt shopping. Øyvind og Harald har fått klipt seg, noe som ikke er så dårlig å få til i et land der de bare snakker spansk og stort sett ikke forstår noe som helst engelsk. Vi er veldig glade for at vi har med oss en liten spanskbok så vi kan gjøre oss forstått! Vi har også vært på en veldig kjent kirkegård her i Buenos Aires som heter Cementerio de la recoleta. Her er blant annet Evita gravlagt. En veldig spesiell kirkegård med små hus, kapeller og statuer i stedet for vanlige gravsteiner på hver grav. Det var også slik at man kunne se kistene mange av plassene. Vi har også vært i La Bocca. Et kjent sted i Buenos Aires pga de fargerike husen. Dette er et ”dårlig strøk” i byen med mye kriminalitet, så turistene blir bare anbefalt å gå i et veldig begrenset område.

Ellers har det vært litt kaotisk i byen pga at Rally Dakar (Argentina-Chile) startet her. Veldig populært her og folk er veldig ivrige. Sleit litt med å komme oss med t-banen tilbake til hostellet her en dag. Folk presset seg inn på t-banen og tok ikke hensyn til at den allerede var alt for full! Folk regelrett tøyt ut av vognene og toget måtte riste av de passasjerene som hang i døråpningen når det skulle dra. Vi måtte sloss oss ut, men fikk heldigvis god hjelp av de hyggelige argentinerne som allerede var på toget.

Etter tre netter i Buenos Aires tok vi lørdag 3 januar nattbussen til Iguazu. En 16 timers busstur, men gikk utrolig fort og greit da det er veldig god standard på bussene her. Mye bedre enn i Norge. Her har vi kommet til et kjempefint hostel med svømmebasseng. Vi skal være her noen dager å besøke Iguazu falls både på Argentinsk og Brasiliansk side, før vi tar veien videre mot kysten i Brasil.

Se flere bilder ifra Buenos Aires under fotogalleriet.
[/lang_no]

[lang_en]
In Buenos Aires. Have seen the areas of Palermo, La Boca, San Telmo, Puerto Madero and Recoleta. Celebrated new years eve here. A city worth seeing. Long english version will follow as soon as I’m on a boring bus or something.
[/lang_en]

2 responses so far

Dec 31 2008

Godt nytt år!

Published by admin under Argentina

new year

Vi vil veldig gjerne få ønske alle der hjemme et riktig godt nytt år! Håper alle har det bra.

One response so far

Dec 30 2008

Reisen starter

Published by admin under Argentina

buenos aires

Endelig er den store dagen kommet. I dag reiser vi til Buenos Aires for å feire nyttår. Det blir en lang reise på omtrent et døgn. Hva vi skal gjøre på nyttårsaften er fremdeles usikkert, men vi håper at hostellet arrangerer noe. I Buenos Aires er planen å være noen dager før vi drar nordover mot Foz do Iguaçu og senere Rio de Janeiro. Nå må vi hoppe på flyet sørover. Vi snakkes!

2 responses so far