Archive for the 'Brasil' Category

Feb 02 2009

Bilder ifra Ilha Grande og Rio de Janeiro

Published by admin under Brasil

Bilder ifra Ilha Grande og Rio de Janeiro er nå lag ut og kan sees her.

Comments Off

Feb 02 2009

Ilha Grande

Published by admin under Brasil

ilha grande

Torsdag 15 januar var det tid for å dra til Ilha Grande tross dårlig værmelding. Fra Rio tok vi buss i 2 ½ time til Angra dos reis og derfra båt i 40 min til Ilha Grande i stålende sol, HURRA:0). Vel framme på Ilha Grande var det tid for å finne plass å bo, ikke så enkelt når det er ferietid her nede. Der vi trodde vi hadde reservert plass i 2 netter, påstod hostellet at de ikke hadde mottatt reservasjon, merkelig! Vi klarte alikevel å ordne en natt der, og to netter på ett annet hostell. Siden været var så bra slo vi like gjerne til med 3 netter:0)

Fredag 16 januar spiste vi frokost, pakket tingene og flyttet til neste hostell. Her fikk vi ett rom med to køyesenger og en dobbelseng. Absolutt nok soveplass for 2 stykk! Etter å ha vært å kjøpt oss litt snaks tok vi båt ut til en av de fineste stendene på øya, kalt Lopez Mendez. En veldig fin lang strand med veldig finkornet sand. Her koste vi oss i solen, badet i langgrunnt vann med passelige bølger helt til båten gikk tilbake kl. 17.00. Når vi kom tilbake fikk vi dusjet av oss litt sand, dro ut å spiste middag og gikk litt rundt i sentrum av øyen. Veldig koselig øy med masse små resturanter og cafeer.

Lørdag var dagen for å utforske øya. Vi meldte oss på en båttur som skulle gå rundt øya og stoppe på ulike plasser. Vi var heldig med været i dag også og kl 10.30 dro vi avgårde. Den første plassen vi stoppet var i en bukt der vi kunne snorkle eller bare svømme litt rundt. Øyvind leide seg snorklemaske, men så egentlig ikke noe annet enn en liten fisk. Ane bare plasket rundt på en flyteslange, og var ganske kvalm og elendig etter båtturen. Oppe på båten igjen fikk vi servert ananas, vannmelon og banan før vi tok båten videre, NAM. De neste to plassene vi stoppet på var på to veldig fine sandstrender der vi kunne bade og sole oss. På den siste stranden kom det en skikkelig regnskur og de fleste rømte inn i båten igjen. Klokken var da allerede blitt 17 så vi hadde vært heldig med været veldig lenge. Den siste plassen vi stoppet var også i en bukt der vi kunne snorkle, men de fleste holdt seg på båten og begynte å bli litt slitne. Når vi kom oss på land igjen var det på tide å spise litt middag. Øyvind fant seg også en stor pannekake med banan og sjokolade til dessert (Ane LITT misunnelig).

Søndag 18 januar var det på tide å forlate Ilha Grande og komme seg tilbake til Rio de Janeiro. På vei til fergen ble vi stoppet av en dame som solgte billetter helt fram til Rio. Vi kjøpte disse og ble lovet at hele turen skulle ta 3 ½ time, det tok 5 timer!. Etter ca 2 timer i en liten båt, ble vi hentet i minibuss på kaien som skulle kjøre oss til Rio. Minibussturen var egentlig helt forferdelig. Vi ble lovet air condition, men den kjente vi ikke noe til. Det var 38 grader ute og vi kjørte i en buss uten air condition og med lukkede vinduer. Vi måtte også se og høre på den samme musikkdvden med supertragisk søramerikansk pop på repeat. Men men, vi kom oss fram til hostellet, helt utslått av varmen. Endelig skulle vi få litt air condition, men NEI, den ble ikke skrudd på før kl.20.00! Da ble det ut på jakt etter en kald plass, og vi gikk på en resturant Øyvind hadde vært på sist gang han var i Rio, Banana Jack. Super plass med kjempegod mat, anbefales virkelig:0).

Mandag 19 januar var dagen for å dra videre til Sao Paulo og Peru. Vi sov lenge i dag og hadde faktisk soverekord til kl.09.30, jeey:0) Dagen ble brukt til å traske rundt i Rio, ta litt bilder, shoppe litt og spise mat. Klokken 19.00 tok vi taxi til busstasjonen og derfra tok vi buss til Sao Paulo kl.20.00, en 7 timers lang busstur.

2 responses so far

Jan 21 2009

Rio de Janeiro

Published by admin under Brasil

rio de janeiro

Etter fine dager på Ihla do mel tok vi nattbussen fra Curitibia til Rio de janeiro lørdag 10 januar, en busstur på ca 12 timer. En laang busstur for Ane som nesten var våken hele bussturen. Øyvind var i dårlig form og fikk heldigvis sove nesten hele natten, Ane var våken og bekymret for Øyvind som var kokende varm og elendig, var Dengufeberen kommet til oss? Heldigvis var den ikke det og Øyvind var like pigg etter et par dager.

Vel framme i Rio sjekket vi inn på et veldig fint hotell. Var ingen hostell ledig for natten så da ble det en natt på hotell. Utrolig deilig egentlig etter mye bussing og hostell, her kunne vi skylle opp litt klær og henge de ut i solen på terassen vår. Oppe på taket ventet det også fin utsikt og basseng, ikke dårlig for 2 stykk backpackere :0)

Etter å ha slappet av litt og spist god hotellfrokost tok vi turen til sukkertoppen, men her var det ekstremt mye folk (søndag og ferietid) så vi tok turen til Kristusstatuen i stedet. Her fikk vi veldig fin utsikt over hele byen, vel verdt å få med seg. Etterpå dro vi å spiste på en resturant der det var buffet med masse grillmat for Øyvind og masse godt tilbehør til Ane:0) Veldig god mat.

Neste dag var det tid for å sjekke ut av hotellet og inn på et hostell som vi hadde bestillt tre netter på. Helt greit hostell med veldig hyggelige folk som jobbet der. Etter å ha fått lagt fra oss litt bagasje dro vi til stranden Copacabana. Her solet vi oss og badet i store bølger, litt skummelt syntes Ane, men slo til å badet hun også. Etterpå spiste vi supergod mat på en resturant som Øyvind hadde vært på sist gang han var i Rio. Senere på hostellet kom det 3 stykk berganssekker med bærere; og berganssekker = nordmenn:0) Det var Tonje, Lena og Kristian fra Bergen som akkurat var kommet til Rio, veldig hyggelige mennesker som vi tilbrakte de to neste dagene med.

Tirsdag 13. Januar: Vi dro sammen med de tre andre norske til stranden Ipanema. Her badet vi og koste oss i solen helt til klokken var 16.00. Da var det på tide å komme seg tilbake hostellet for å ringe en tur hjem og rekke opp på sukkertoppen til solnedgang. På sukkertoppen tok vi Cabel car opp og fikk kjempefin utsikt over hele byen. Vi var der oppe til solen gikk ned, og fikk med oss når lysene på stranden ble slått på, veldig fint:0)

Den neste dagen hadde vi avtalt å dra sammen på Favela tour. I Rio har de Favelaer oppe i fjellsidene, og det er på en måte ”slummen” i Brasil. Her er det ikke trygt, og er man uheldig og roter seg inn i en Favela på egenhånd er det absolutt ikke sikkert at en kommer ut med livet i behold. Favela tour er en guidet tur i minibuss der vi er innom to ulike Favelaer. Vi kjørte blant annet nedenfor den favelaen der deler av filmen City of God ble spillt inn. En del av pengene for turen går til å hjelpe til skoleprosjekter til barna osv. Turen skal vise folk at det ikke bare er elendighet i Favelane og at det også bor vanlige folk der. En spennende tur som anbefales, føltes veldig trygt og vi møtte hyggelige mennesker.

Når vi kom tilbake ble tiden brukt litt til å finne ut hvor vi skulle ta turen videre. Planen var egentlig Ilha Grande, men siden det var meldt kraftig regn var vi litt usikkre på hva vi skulle gjøre. Vi bestemte oss alikevel for å prøve å ta turen og heller reise tibake til Rio hvis det ble for ille. Senere på kvelden dro vi sammen med de andre 3 og spiste pizza og til Lapa på jakt etter litt Samba. Samba fant vi ikke, men vi fant en uteplass der vi koste oss og spillte biljard, veldig hyggelig å møte nye folk og være flere sammen:0)

One response so far

Jan 19 2009

Bilder ifra Ihla do Mel

Published by admin under Brasil

Bilder ifra Ilha do Mel er nå lag ut og kan sees her.

Comments Off

Jan 17 2009

Ilha do Mel

Published by admin under Brasil

ilha do mel

Etter mye busskasos i Brasil og Iguazu kom vi til Curitiba ca kl.07.00 onsdag 7 januar. Derfra tok vi tok buss til Paranagua (1 ½ timers busstur), og videre båt videre til en øy kalt Ilha do mel. Her ble vi møtt av lange kritthvite sandstrender, utrolig fint! Varmt og godt var det også, ca 30 +. Vi hadde ikke bestillt plass å bo på forhånd så det første vi måtte gjøre var å gå å finne det. På den første plassen vi kom til var det fullt, og det meste var også det siden det er sommerferie for folk i Brasil. Men en veldig hyggelig dame ringte rundt for oss og fant til slutt et rom som var ledig. Vi fikk rom på en Pousada og bodde hos en veldig hyggelig dame på et lite, men veldig koselig rom. Her betalte vi 210 kr natten for 2 personer inkludert frokost, knallpris:0). Det virker som at de som bor fast på øya leier ut ekstra rom til turister og kaller det Pousadas, lurt:0). Resten av dagen brukte vi til å kose oss på stranden, spise god mat og se på solnedgangen ifra fyrtårnet på øya.

Neste dag ble også brukt til å slappe av i solen og bare bade og kose oss. Veldig rolig og fint på en øy som ikke har biler. For å komme deg fra A til B må du enten gå, leie sykkel eller ta taxi (les: privat liten jolle med påhengs). Hovedgaten er en ca to meter bred sandsti, og ellers er det bare sandstrender. Det er også veldig lite turister bortsett ifra brasilianere. Veldig mange lurte derfor litt på hvordan to norske ungdommer hadde hørt om øya. Folkene her er utrolig hyggelige og hjelpsomme, og det er veldig synd at vi verken snakker portugisisk eller spansk slik at vi kunne ha kommunisert litt bedre med dem. Alle bare smilte til oss og prøvde så godt de kunne å hjelpe.

Utpå dagen dro vi på ” internettjakt”. Vi hadde tidligere på dagen nemlig sett et skilt som sto internett på, og dette skiltet pekte rett inn i skogen! Vi fulgte skiltene og fant tilslutt en Cybercafe langt inne jungelen slik at vi fikk sjekket litt mail og oppdatert litt på bloggen vår.

Den nest siste dagen dro vi til et gammelt fort fra 1600-tallet. Vi var også oppe i et utkikkstårn som hørte til festningen og fikk fin utsikt over hele øya, men det var desverre mye insekter der så vi gikk fort ned igjen. Ellers resten av dagen gjorde vi som dagene før; koste oss på stranden, spiste god mat og drakk Caiprinias. Her er det ikke dyrt så er bare å kose seg:0) Utpå kvelden ble Øyvind i litt dårlig form og nesen rant og rant og ville ingen ende ta, ikke bra!

Den siste dagen sto vi bare opp og pakket tingene våre, spiste frokost og tok båten tilbake til Paranagua og buss videre til Curitibia. Faktisk første dagen at det var overskyet og litt ”dårlig” vær (les: lettskyet pent vær) på øyen, så passet egentlig godt å reise. Men skulle så absolutt ønsket at vi hadde hatt tid til flere dager. Dette er en nydelig øy som absolutt anbefales på det sterkeste.

Nå går turen videre til Rio de Janeiro:0)

Comments Off