Archive for the 'Costa Rica' Category

Mar 05 2009

Bilder ifra Costa Rica

Published by admin under Costa Rica

Bilder ifra Costa Rica er nå lagt ut og kan sees her.

Comments Off

Feb 28 2009

La Fortuna

Published by admin under Costa Rica

la fortuna

Ifra Tamarindo dro vi videre til La Fortuna lørdag 14. februar. Vel framme sjekket vi inn på en Cabinas som vi hadde fått anbefalt som OK og billig. Her kostet det bare 20 dollar per natt for et dobbeltrom. Standaren var så som så, litt trist og nedslitt, men en helt grei plass å bo for å kunne ha penger til de mange kostbare aktivitene man kan finne i La Fortuna. Det regnet når vi kom og dagen ble brukt til å se oss litt rundt om i byen.

Den andre dagen hadde vi bestillt oss Ziplining/Canopy tur. Etter å ha blitt hentet nede i byen ble vi kjørt til et veldig fint hotel resort litt utenfor. Her fikk vi tilpasset utstyr og så var turen i gang. Vi hang i liner fra tre til tre med plattformer i mellom. Det var tilsammen 15 baner med ulik lengde, supergøy, dette anbefales:0) Etterpå fikk vi være på hotellområdet så lenge vi ville. Det var et utrolig fint område med fine stier og parker, sommerfugl-, krokodille-, maur- og froskefarm. Det var også mange fisker og skilpadder. Veldig gjennomført! Ellers var det flere basseng og varme kilder fra den kjente vulkanen Arenal som ligger like ved byen. Det ene bassenget hadde også en bar midt i bassenget der du kunne bestille både mat og drikke:0) Så her koste vi oss hele dagen:0)

Mandag 16.februar var det veldig fint vær og vi bestemte oss for å dra på fjelltur til Cerro Chato, en gammel vulkan. Det viste seg å være myyye lenger å gå enn vi hadde forestillt oss, og det var ikke en spesielt imponerende flott tur. Det eneste man så på toppen var egentlig masse skog, og utsikt til den kjente vulkanen som man kan se overalt i byen. Det var også mulighet for å bade på toppen i ”lagunen”, men det var egentlig ikke så veldig fristende. Svette og slitne gikk vi ned igjen og til en foss med fine svømmehull under som vi hadde fått anbefalt å besøke. Her fikk Øyvind tatt seg en dukkert. Etterpå gikk vi hjem,slitne etter en varm dag med mye oppovergåing. Tilsammen gikk vi ca. 20 km. Kvelden ble brukt til å kose seg med meksikansk mat.

la fortuna

Tirsdag hadde vi bestemt oss for å dra til Baldi hot spring. Baldi er et 5 stjernes hotellresort med hager, spa, resturanter, vannbarer og ikke minst 25 basseng med temperaturer fra 32-67 grader. Det fantes også 4 små kalde basseng som man kunne avkjøle seg i. Her koste vi oss fra kl 10.30-15.00, utolig fin, lukseriøs plass å være på. Etterpå tok vi taxi tilbake til der vi bor, og kjøpte oss billetter til Lavatur kl.17.00. Her ble vi kjørt i minibuss på en veldig humpetet vei, veien var utrooolig dårlig! Men vi kom oss fram og gikk ca. 200 meter til en utkikksplass med benker og bord. Her hadde vi god utsikt til vulkanen og været var bra. Det ble fort mørkt og vi kunne se glødende lava rulle ned fra fjellet. Etterpå fikk vi servert lokal sprit med cola i plastbeger, sjarmerende;0) Vi fikk også se bilder ifra utbrudd vulkanen har hatt tidliger og hvordan den drepte mange mennesker. Guiden vår hadde selv gått opp på vulkanen 8 ganger (selv om det er ulovlig), og skulle ta seg en ny tur om 3 uker, galning! Litt småsprø type på alle måter egentlig:O) Tilbake i byen gikk vi for å spise litt meksikansk mat igjen.

Onsdag 18. februar, siste dagen i La Fortuna, hadde vi bestemt oss for å dra på hengebrutur. Det viste seg at det bare var vi som hadde meldt oss på turen så vi fikk to guider helt for oss selv. Turen gikk ut på å gå tur i skogen, lete etter dyr og gå over 6 hengebruer og ellers helt vanlige bruer. Vi hadde sett for oss en helt annen type tur med litt mer action og følte oss litt lurt og skuffet. Var absolutt ikke verdt alle de pengene vi måtte betale. Anbefaler heller å finne på noe annet gøy:0) Ellers brukte vi dagen på å få vasket litt klær, pakke og spise enda litt mer på den meksikanske resturanten (4 dager på rad er nok). Torsdag 19. februar bar det videre med buss tilbake til San Jose og fly derfra til Los Angeles:0)

Comments Off

Feb 25 2009

Tamarindo

Published by admin under Costa Rica

tamarindo

Etter fine dager i Manuel Antonio (som anbefales hvis man drar til Costa Rica), dro vi videre til Tamarindo lørdag 7. februar. Denne bussturen tok ca 6 timer, men det var mye pga av forsinkelser, kø og veldig dårlige veier. Vel framme i Tamarindo sjekket vi inn på en mindre fin boplass. Her var det bare et lite firkantet rom, avskilt med en halvvegg til badet, så her bør man kjenne hverandre veldig godt hvis man skal på do:O) Her hadde vi heldigvis bare bestillt en natt og siden mye var opptatt lå vi en natt på et hotell før vi fant en annen plass som var mye finere og faktisk myye billigere! Her hadde vi 5 netter. Tamarindo er ellers en skikkelig surfeplass, og her har vi bare slappet av og kost oss i solfylte dager på stranden, veldig godt etter travle dager i Peru.

Øyvind fikk desverre frastjålet solbrillene sine nest siste dag på stranden. Dette måtte vi rapportere til det lokale politet for å få noe igjen på forsikringen. Det var ikke så veldig enkelt når selv turistpolitiet ikke kunne engelsk, men vi forstod hverandre på et vis til slutt. Anmeldelsen ble skrevet på en litt uvanlig plass, nemlig et soverom for politimennene, der tven med en musikkanal duret i bakgrunnen. Ikke akkurat norsk standard på politistasjonen her! For å oppsummere: Saken blir IKKE oppklart:O)

tamarindo

Vi var også på et litt annerledes postkontor når vi skulle sende pakke hjem med litt ting vi ikke har bruk for lenger. Her kunne de heller ikke engelsk så ting tok sin tid. De hadde heller ingen esker tilgjengelig så det var ca. 5 stykker i full aktivitet for å finne en passende eske som vi kunne bruke. De sprang rundt på butikker osv. for å finne tak i, men uten hell. Til slutt fikk vi teipet sammen to små esker slik at vi fikk sendt det avgårde. Godt å få litt bedre plass i sekkene. Det anbefales forresten å sende alt i en stor pakke i stedet for f.eks. to små da det er mye billigere!

Ellers i Tamarindo har vi spist gode fruktsmooties på Mandarina fruktbar og mye god meksikansk mat. Øyvind fikk seg en enorm porsjon med Nachos, kalt ”Nachos as big as your ass”, faktisk omtalt i Lonely Planet. En så stor nachos får man ikke mange andre plasser:0)

Comments Off

Feb 22 2009

Costa Rica og Manuel Antonio

Published by admin under Costa Rica

manuel antonio

Tirsdag 3. februar landet vi i San Jose, hovedstaden i Costa Rica. Her ble vi mildt sagt overfalt av taxisjåfører som ville kjøre oss, de fulgte faktisk etter oss og lurte på hvor vi skulle, slitsomt når man ikke vet helt selv hvor man skal! Etter å ha fått tatt ut ett par hundre tusen penger tok vi taxi til et hotell der vi skulle bli hentet i buss og kjørt direkte til Manuel Antonio. Her måtte vi vente et par timer, så vi gikk og spiste middag rett over gaten som vi betalte 15000 colones for (helt sprøtt å gi fra seg så mye penger, men det er faktisk under 200 norske kroner:0) Kl.16.30 ble vi hentet i minibuss, og siden det var ingen som skulle den veien fikk vi en buss helt for oss selv:0) Busselskapet vi tok het Grayline og blir anbefalt å reise med i Costa Rica pga. veldig dårlige veier og dårlige/få lokale busser. Et annet tilsvarende alternativ er Interbus. Veldig grei måte å reise på. Bussturen tok ca 3 timer og fremme i Manuel Antonio sjekket vi inn på hostel Vista Serena. Her hadde vi et dobbeltrom i en hytte der det var to soverom,kjøkken og stue. Denne hytten hadde vi også faktisk helt for oss selv bortsett fra en natt. En veldig fin hytte, men den hadde litt for mange sukkermaur, salamandere og støvvev i hjørnene. Men absolutt boende:0) Manuel Antonio er ellers en veldig dyr plass å bo på, og hostell er også forholdsvis dyrt i forhold til andre steder i Costa Rica.Vårt kostet 60 dollar natten.

I Manuel Antonio var vi tilsammen i 4 netter. Her koste vi oss på superfine strender både i og utenfor nasjonalparken med samme navn. Her var sanden finkornet og vannet skikkelig varmt, det var faktisk nesten ikke avkjølende å bade. Temperaturen i luften lå da på rundt 30 grader. Vi var på besøk i nasjonalparken Manuel Antonio to dager på rad, var utrolig fint her. På vei til strendene gikk vi på stier der vi så både aper, dovendyr, vaskebjørner, ulike fugler og firfirsler. Det var også flere andre stier man kunne gå på til ulike utkiksposter.

manuel antonio

Den andre dagen vi var i nasjonalparken på vei til stranden møtte vi en gjeng frekke apekatter. Den ene apen kom først til Ane for å prøve å få tak i bæreposen med kjeks i, men da han ikke fikk tak i den hoppet han på Øyvind og nappet tak i den nyinnkjøpte baguetten som vi skulle ha til lunsj. Den tok han med seg, klatret opp i et tre og pakket den fint ut av posen. Irriterende, for det var langt å gå tilbake å kjøpe ny, men samtidig veldig morsomt å se på:0) Vi skyntet oss videre og kom til en liten strand som Ane skulle sitte og vente mens Øyvind skulle gå å kjøpe ny mat (måtte ut av nasjonalparken!). Det var en kjempefin liten strand, men her var det også alt for mange frekke aper. En av de kom til Ane og sjekket gjennom hele posen med solkrem, drikke og hånduker, men her var det ingen mat å finne så han flekket litt tenner og gikk videre (Skummelt!). Da Øyvind kom tilbake bestemte vi oss for å heller dra til de andre superfine strendene vi var dagen før. Her var det også aper, men her var det vaksebjørnene som var ute på tokt etter mat og snacks. Veldig komisk å se på hvordan de lusket rundt, nappet til seg litt potetgull og kjeks.En av de fikk faktisk med seg en hel håndvekse, morsomt for oss, synd på hun som mistet vesken:0(

Comments Off

May 22 2008

[lang_no]Manuel Antonio Nasjonalpark, Costa Rica[/lang_no][lang_en]Manuel Antonio National Park, Costa Rica[/lang_en]

Published by admin under Costa Rica, Video

[kml_flashembed movie=”http://www.lonelyplanet.tv/player.swf?key=E6F0146252BAD011″ height=”354″ width=”430″ /]

Comments Off