Archive for the 'LA' Category

Mar 09 2009

Bilder ifra Los Angeles

Published by admin under LA

Bilder ifra Los Angeles er nå lagt ut og kan sees her.

Comments Off

Mar 05 2009

Los Angeles

Published by admin under LA

LA

Torsdag 19 februar tok vi buss fra La Fortuna til San Jose hovedstaden i Costa Rica. Vi var framme på flyplassen allerede kl 10.30 så vi hadde goood tid på flyplassen da flyet vårt ikke gikk før 19.30! Flyturen til Los Angeles tok ca 6 1/2 time. Siden vi stilte klokken to timer tilbake landet vi ca 23.50. På flyplassen i LA var vi uheldige og møtte en del unødvendig sure mennesker. Først i passkontrollen etter å ha stått leenge i kø fikk vi vite at de papirene vi hadde fått på flyet og fylt ut var feil. Så da måtte vi gå ut av køen og fylle ut et helt likt papir bare at det var grønt (vi hadde da fylt ut det samme i blått og hvitt + at vi hadde sendt det via internet). Så etter ny kø, passkontroll med håndavtrykk og bildetaking og enda en ny kontroll fikk vi klarsignal om at vi kunne gå ut og levere tollpapirene som var stemplet og klart til en mann på veien. Det var heller ikke så enkelt, siden Øyvind hadde mye å bære på gav Ane papirene fra begge til mannen, men det ble feil og Ane fikk kjeft. Så etter at Ane hadde levert tollpapiret til mannen, gav han det tilbake til Øyvind slik at Øyvind kunne gi dokumetet sitt selv. Her er de firkantet!! Så etter å ha vært på flyplassen i nærmere to timer etter vi hadde landet kunne vi endelig ta minibuss til hostellet vi hadde bestillt i Hollywood:0)

LA

Fredag 20 februar hadde vi bestemt oss for å dra til Universal studios. Vi stod tidlig opp for å rekke frokosten før 9, men det kunne vi ha spart oss for. Frokosten var to bokser peanuttsmør, en boks vanlig smør og en pose med to skalker brød slengt på bordet. Litt lite da vi kom flere for å spise frokost. Så vi bestemte oss heller for å dra tidlig til Universal studios og spise litt frokost på veien. Universal studios er en fornøyelsespark basert på filmverden. Mye kult å finne på her. Her kunne du blant annet bli med inn i 3D-verden med The Simson, Shrek og flere. Det var også tømmerrenne og et par små berg og dalbaner som gikk superfort. Det var blant annet en innendørs berg og dalbane som var basert på Mumie filmene som var skikkelig ekkel. Denne gikk superfort både framlengs og baklengs, så her måtte du holde deg godt fast! Det var også et utrolig skummelt spøkelseshus med ekte skuespillere som skremte vette av oss, Ane har aldri hylt så mye i sitt liv!!! Ellers fikk vi sett en del filmkulisser og filmeffekter. Anbefaler virkelig å dra til denne parken. Etter at de stengte klokken 17, dro vi rett utenfor til City Walk, en spennende gate med mye Hollywoodting. Der gikk vi et par timer før vi dro tilbake til hostellet vårt. Her foregikk det veldig mye utenfor, mye forberedelser til Oscarutdelingen på søndag. Spennende å se på. Litt bittert å tenke på at vi skal dra kvelden før Oscarutdelingen når vi faktisk har utsikt til den røde løperen fra romvinduet vårt og kunne ha sett alle superstjernene:0(

Lørdag 21 februar var den siste dagen vår i Los Angeles. Siden vi ikke hadde fly til Fiji før kl.22.30 hadde vi mange planer for dagen. Dagen startet fint med frokost på en koselig cafe, gå-tur på walk of fame, vi fikk sett de kjente håndtrykkene og ikke minst Hollywood skiltet. Neste plan var å shoppe og se Santa Monica beach. Det ble ikke like stor suksess.Vi tok først metro og så buss for å se Santa monica beach. Etter å ha sittet 1 ½ time på buss uten å se noen strand bestemte vi oss for å gå av bussen og droppe hele stranden. Vi visste ikke hvor vi var så vi var litt redde for at vi ville bruke for lang tid til å komme oss tilbake. Los Angeles er en stor og kaotisk by og trafikken står veldig mye stille. Så selv om ting ikke ser så langt ut på kartet kan det ta utrolig lang tid. Man trenger litt flere dager enn det vi hadde,og helst leie en egen bil. Men vi fikk sett noe av det viktigste:0) Vi fikk også vite når vi skulle dra fra hostellet at hostellet og de nærmeste gatene rundt Kodak Theater der Oscarutdelingen skulle være skulle stenges så lenge det pågikk. En stoor lettelse for oss å vite at vi ikke hadde fått sett noe alikevel dersom vi hadde vært en dag lengre:0)

Etter en del problemer med skyssen vi hadde bestillt til flyplassen satt vi klokken 22.30 spente på flyet på vei til Fiji etter to travle dager i LA:0)

Comments Off