Archive for the 'Fiji' Category

Mar 22 2009

Bilder ifra Fiji

Published by admin under Fiji

Bilder ifra Fiji er nå lagt ut og kan sees her.

Comments Off

Mar 19 2009

Fiji - del 2

Published by admin under Fiji

fiji

Søndag 1. mars var det tid for å dra videre til neste øy, Waya Lailai, hvor vi skulle være i to netter. Huset vi skulle bo i her var et slags rekkehus og var veldig bra med eget bad. Det var litt problemer med strøm og vann store deler av første dagen, men det fikset seg etterhvert. Plassen var ellers utrolig fin og lå veldig idyllisk til med fjell rundt seg. Stranden var også veldig fin og egnet seg bra til å bade. Det var ikke like fint å snorkle her som de andre plassene, men de arrangerte snorkleturer der du blant annet fikk snorkle med hai. Den ene dagen dro vi på solnedgangstur med en lokal guide. Vi gikk først opp til en stor stein som kalles ”wobbling rock”, denne kunne vi dytte på slik at den vugget på seg, stilig! Etterpå gikk vi opp på en av de høyeste toppene slik at vi fikk utsikt over der vi bodde og over flere av de andre øyene, veldig fint. Etterpå gikk vi ned til en lavere topp der vi så på solnedgangen. Øyvind gikk også opp i 5-tiden morgenen etterpå for å se på soloppgangen, men da sov Ane godt i sengen sin:0) Vi fikk desverre veldig lite mat mens vi var på Waya Lailai og var derfor ganske sultne i perioder. Veldig synd at det skal ødelegge når du er på en så fin plass. Vi opplevede heller ikke alle folkene som like hyggelige her som de andre plassene. Dette ødela desverre helhetsinntrykket litt for oss:0(

fiji

Tirsdag 3 mars dro vi videre med båt til Bounty Island som var en helt fantastisk fin øy. Her kunne vi ha vært myyye lenger enn de to nettene vi hadde. Her var det igjen utrolig god mat og ikke minst nok mat:0) Det var også fin strand og et lite svømmebasseng ved strandkanten. Ellers var det gratis å låne snorkleutstyr og kajakker. Hytten vi bodde i var veldig fin og hadde mange fasiliteter som air condition, kjøleskap og bad. Vi hadde også egen hengekøye og strand rett utenfor. Folkene som jobbet her var utrolig hyggelige og man følte seg virkelig velkommen. Det var også bar med bordtennisbord og biljardbord som man kunne bruke gratis. Denne plassen anbefaler vi virkelig å dra til:0)

fiji

Torsdag 5. mars var det overskyet og litt regn når vi sto opp, vi bestemte oss derfor å ta en tidligere båt enn planlagt tilbake til fastlandet når vi alikevel måtte sjekke ut ganske tidlig. Det var også greit å komme seg litt tidligere til fastlandet siden vi skulle finne skyss videre fra Nadi og til Pacific Harbour som var den plassen Øyvind skulle gjøre neste haidykking. Når vi byttet om båten fikk vi også tatt en annen båt som til vanlig kostet mye mer og gikk innom mange av de andre øyene vi ikke hadde fått sett fra før:0) Båtturen tok ca 2 ½ time og fremme i Nadi tok vi buss videre til Pacific Harbour og Uprising resort. Denne resorten var utrolig fin med svømmebasseng, strand og fin hage. Her fikk vi en så stor hytte at det nesten var litt skummelt å sove i:0) På kvelden spiste vi middag på resturanten på område, og siden de hadde trådløst internett skulle vi også endelig få sjekket litt mail. Her fikk Ane en utolig trist melding om at en venninne var omkommet i et snøras i Tromsø. En solstråle som mistet livet sitt så alt for tidlig. Et utrolig stort sjokk å få en slik melding og ikke minst vanskelig å forstå at det var sant. Kvelden ble absolutt ikke som planlagt:0( En stor påminnelse om at vi virkelig skal ta vare på hverandre, oppleve det man kan og nyte hver eneste dag man har.

Fredag 6. mars var det igjen tid for haidykking for Øyvind mens Ane igjen lå trygt på land. Her fikk han dykket med 7 forskjellinge typer hai, de største var opptil 6 meter. Det var også utrolig mange andre typer fisk å se og Øyvind fikk som eneste av 20 være med inn i matingssonen for å klappe haiene som koste seg med mat. Han ble også filmet så etterhvert når vi får dvden tilsendt skal vi prøve å få lagt den ut på bloggen:0) Senere på kvelden tok vi bussen tilbake til Nadi der vi hadde en natt på hostellet Smugglers Cove (anbefales) før vi hadde fly videre til New Zealand.

fiji

Kort oppsummering: Fiji er en badeglad sjels drømmeland med sitt utrolig varme vann, en snorklers paradis med tusenvis av tropiske fisk og ufarlige hai som alle skal bort for å hilse, og definisjonen på en strandløves lykke:O) Fiji har vært en fantastisk opplevelse for oss og vi lengter tilbake allerede.

Tips til Fiji: Ta med deg nok kontanter ut til øyene, man trenger penger til drikke og aktiviteter og man kan ikke bruke kort de fleste plassene. Det er også lurt å ta med seg litt kjeks og småsnacks da det kan bli litt lenge mellom måltidene (mat 08, 12 og 19 de fleste plassene). Ellers er det bare å nyte solen og det varme vannet som for orden skyld lå på rundt 30 grader da vi var der:0)

Comments Off

Mar 14 2009

Fiji - del 1

Published by admin under Fiji

fiji

Lørdag 21. februar tok vi fly fra Los Angeles til Fiji, en 11 timers lang flytur. På grunn av tidsonene som var veldig forskjellige (hele 20 timer) landet vi ikke på Fiji før 23 februar. Så søndag 22. februar fikk vi aldri oppleve, merkelig:0) Fra å ligge 9 timer etter Norge lå vi nå 11 timer foran. På flyplassen på Fiji ble vi møtt med smil og sang, veldig annereledes enn LA for å si det sånn:0) Etter å ha fått hentet ut bagasjen ble vi kjørt i buss ned til kaia. Her fikk vi 20 minutter til å kjøpe oss litt mat og ta ut penger til dagene ute på øyene. På grunn av mye kø, var det bare så vidt vi rakk båten. Den første øya vi skulle besøke het Tavewa og her skulle vi bo på en plass som het Coral View. Det tok ca 4-5 timer med båt dit. Her ble vi tatt i mot med sang og musikk og vi ble servert lunsj og ønsket velkommen. Øyen var utrolig fin og koselig og vi bodde i veldig fine hytter. På området var det hengekøyer, solsenger og et felleshus med sandgulv der vi hadde alle felles måltider og underholdning.

På Coral View var vi i 3 netter. Dagene ble brukt til å sole oss, snorkle og slappe av. Vi var også på en båttur til ”den blå lagune” (filmen). Her var det veldig fint, men vi fikk desverre bare litt over en time før båten gikk tilbake for å rekke lunsj. Det synes vi var litt for liten tid så dagen etterpå leide vi oss derfor kajakk og padlet dit selv. Mye lurere for det kostet like mye og vi kunne være der så lenge vi ønsket. Det var også utrolig fint å padle i vannet som var krystsallklart og varmt hele veien. Ellers på kveldene var det underholdning. Den ene dagen var det lokal dans og Ane var en av de heldige til å bli utvalgt til å danse med en av de lokale.

Øyvind fikk også prøvd haidykking den siste dagen og han dykket på 18 meters dybde med hai fra 1-4 meter. Dykket var uten ”bur”, men bak et lite tau som det gikk an å holde i slik at en ikke plutselig satt oppi maten til haien som de lokket til seg med fisk. Ane holdt seg trygt i hengekøya på land i mellomtiden. Ellers bodde det også to små hai rett utenfor i vannet der vi bodde som vi kunne se mens vi snorklet:0)

fiji

Etter avskjedssermoni på Coral View tok vi torsdag 26. februar båten til neste øy, Nanuya Balavu hvor vi skulle bo på Manta Ray. Her skulle vi også være i 3 netter. Plassen så ikke like fin ut som Coral View ved første øyekast, men viste seg å være utrolig bra:0) Her ble vi plassert i bure som de kaller det:0) En liten hytte på påler med en dobbeltseng og myggnetting i. Dusj og toaletter var lengre bort i ett felleshus. Dagene her ble også brukt til å bade, snorkle sammen med hai og alle vennene til Nemo og sole oss. Vi fikk også prøve å flette kurv og lage armbånd av kokosnøtt. Veldig morsomt:0) Ane hadde laget et litt for lite armbånd og fikk litt småpanikk når det ikke gikk av, men heldigvis, tilslutt, etter mye strev og smerte gikk det:0) Det var også fast tid til volleyballspilling og her deltok alle som ville.

fiji

Folkene som jobbet på øya var veldig hyggelige og gjestfrie. Ellers så hadde de helt utrolig god mat, og til middag fikk vi enten buffe, eller suppe til forrett og to hoveretter. Den siste kvelden hadde de også endelig fått med seg at Ane ikke tåler laktose og melkeprodukter, og når de hørte vi allerede hadde vært der i to dager fikk de litt småpanikk. Så da var det bare for Ane å sette i gang å spise for til forrett kom det en stor salat, så var det middag med ris og wokede grønnsaker. Når hun endelig hadde klart å spist opp det og trodde hun var ferdig, kom de med enda en tallerken med en stor omelett og grønnsaker, flaks at Øyvind var der og kunne hjelpe til med å spise. Det var også underholdning med noen lokale som danset og sang den siste kvelden. Etterhvert måtte vi også danse og Øyvind var så heldig at han fikk gå ut på dansegulvet flere ganger, veldig morsomt:0) Ane slapp unna med bare en gang da hun filmet det hele, heldig med den:0) Når vi skulle legge oss oppdaget vi noe stort og svart på puta vår, det var en stoor edderkopp, slike ser man ikke i Norge for å si det sånn. Øyvind skulle prøve å få tak i den, men den var for rask og sprang unna. Vi ble ganske fortvilt begge to når vi gjennomsøkte hele rommet og ikke kunne finne den. Hadde ikke helt lyst til å legge oss til å sove for å si det sånn. Men tilslutt måtte vi sove, men vi pakket myggnettingen VELDIG godt rundt sengen og Ane lå klar med lommelykta. Men til tross for edderkoppen, Manta Ray var en veldig fin plass som vi anbefaler sammen med Coral View:0)

One response so far

May 20 2008

[lang_no]Awesome Adventures, Fiji[/lang_no][lang_en]Awesome Adventures in Fiji[/lang_en]

Published by admin under Fiji, Video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ua_Lp803dro[/youtube]

Comments Off