Archive for November, 2008

Nov 30 2008

Bare en måned til avreise

beach

I dag er det bare en måned til vi reiser ut i den store verden på vår fem måneders lange reise rundt kloden. Vi har nå kjøpt og betalt alle flybilletter. I tillegg har vi også betalt for en to ukers tur i Peru med GAP advetures. Denne har vi fortalt om tidligere, men kort sagt dreier det seg om en liten tur i Amazonas, Inka trail til Machu Picchu og sivlandsbyene på Titicacasjøen. Vi har også leid oss en bil i Australia. I denne skal vi cruise oppover langs østkysten i en måned. Tror dette blir konge!

En del livsviktig backpackerutstyr har vi også gått til anskaffelse av. F.eks. en bærbar hengekøye. Rett og slett et must for sløve dager langs kysten. Alle vaksiner er også tatt så nå gjenstår det stort sett bare småting før vi er helt klar for å hoppe på flyet. Vi gleder oss masse!

Comments Off

Nov 25 2008

Reiseguide - tips

guidebooks

Etterhvert som det nærmer seg avreise har vi vurdert forskjellige reiseguider. Vi landet til slutt på Lonely planet, en av de mest populære reiseguidene, men Rough guides er også et godt alternativ. Lonely planet passer nok best for unge reisende. Rough guides fokuserer mer på museum og kultur, slike ting som den mer modne befolkning ofte setter pris på. Velg den reiseguiden som passer dine interesser best.

Ettersom vi skal innom veldig mange land og vet sånn ca hvor vi skal fant vi ut at å kjøpe en hel bok for hvert eneste land vi skal innom ville ført til at vi måtte hatt med oss en liten lastebil bare for å få med oss reiseguidene. Dette er selvfølgelig helt uaktuelt, men kan heldigvis løses på flere måter:

1. Vi kan kjøpe en reiseguide for det landet hvor vi skal først. Når vi reiser videre kvitter vi oss med den gamle og kjøper ny guide for det nye landet vi skal til. Problemet med denne metoden er at vi ønsker å sette oss litt inn i landene vi skal til før vi er der. Finne ut hvor det er overnattingsmuligheter, hva som bør sees i områdene vi passerer og andre ting.

2. Vi kan kjøpe en “on a shoestring”-guide. Dvs. de store reiseguidene som omfatter store områder, f.eks. hele sørøst-asia. Problemet med dette er at de ofte er litt overfladiske og generelle.

3. Lonely planet har en veldig fin funksjon i sin nettbutikk. Det går nemlig an å bestille utvalgte kapitler ifra bøkene. Dette kan nok mange ha bruk for ettersom de færreste er innom alle deler i et land på ferie og dermed bare bruker en liten del av boken. Dersom du f.eks. skal på helgetur til Newcastle og området rundt er det fryktelig dumt å kjøpe hele guiden for England. Skal du til sørlige Argentina på fottur i to uker er det også veldig unødvendig å ha med hele guiden for Argentina.

Vi har valgt den siste løsningen siden dette gir oss mulighet til å sette oss inn i områdene før vi ankommer uten at vi er nødt til å frakte med oss kilovis med reiseguider. Hvilken løsning som passer best for deg kommer an på hvilken reise du tenker deg ut på. Lykke til med valg av reiseguide.

Comments Off