Archive for April, 2009

Apr 26 2009

Australia, del 4 - Fraser island til Whitsunday islands

Published by admin under Australia

bat

Søndag 5. april var det tid for å kjøre enda et godt stykke nordover til Yeppon utenfor Rockhampton. Det ble en veldig lang dag med kjøring og det var lite annet å se på enn lange kjedelige sletter. Vel framme fikk vi handlet litt mat og shoppet litt på en Rip Curl-butikk før vi kjørte til campingplassen. På veien dit kjørte vi forbi et sted der det hang tusenvis av flaggermus tett i tett i alle trærne. Et utrolig syn og en sinnsyk ekkel lukt, veldig spesielt:O) Framme på campingplassen fikk vi ringt hjem og lagt oss etter en lang dag med kjøring.

Mandag 6. april (Pappan til Ane´s bursdag, hipp hurra:0)), kjørte vi helt opp til Arlie beach utenfor Proserpine. En veldig lang dag med kjøring i dag også og vel framme var det bare å orientere seg litt og finne en campingplass før det ble mørkt. Campingplassen vi fant var ikke spesielt bra så vi fikk skiftet dagen etterpå til en mye finere:0) Arlie beach var en veldig koselig plass og vi tilbrakte tilsammen 3 netter der. Den første dagen startet dårlig da Ane fikk frastjået sine 2 uker gamle Vouge solbriller, skikkelig irriterende. Ellers ble resten av dagen brukt til å irritere seg over de tapte brillene og slappe av ved bassengområdet inne i sentrum som var utrolig fint. Ganske likt det som var i Brisbane, med basseng og lekestrand med utsikt over havet. Det beste av alt er at disse er helt gratis og de er laget fordi det er så mye stingers (farlige maneter) i havet.

whitehaven beach

Den andre dagen i Arlie beach hadde vi bestilt oss dagscruise til Whitsunday island. Vi ble hentet på campingplassen kl 07.45 og kjørt ned til kaien. Det regnet i dag når vi skulle på tur etter knallvær igår, men de på campen mente været ville lette utover dagen. Så da var det bare å dra avgårde. Den første plassen vi dro til var Daydreamer island. Denne plassen skuffet litt og så ikke like idyllisk ut som på bildene, været var heller ikke spesielt bra så det hadde nok mye å si. Etterpå dro vi til Hook Island. Her gikk vi ned i et slags tårn der det var glassvinduer slik at man kunne se på fisken. Vi dro så i en båt der vi satt under dekk med glassvinduer på sidene. En plass for å bli skikkelig sjøsyk med andre ord, og Ane sleit veldig og måtte fort opp på dekk. Siden været var litt dårlig så ikke de andre under dekk spesielt mye, mens Ane derimot, som var oppe, så en stooor skilpadde svømme rundt, tøft:0) Etterpå dro vi opp på land der vi kunne få snorkle og Øyvind tok seg en dukkert mens Ane prøvde å komme seg til neste båttur.

whitehaven beach

Etter lunsj ombord på båten dro vi videre til siste stopp på turen, Whitehaven beach. En stor grunn for at vi tok akkurat denne turen var fordi vi ønsket å dra hit, og vi ble ikke skuffet. En utrolig nydelig, hvit og finkornet sandstrand. Her fikk vi 2 timer til å kose oss, og det beste av alt; været var nå blitt ganske så fint:0) Utpå ettermiddagen satte vi kursen hjemover og avsluttet dagen med grilling på campingplassen.

Comments Off

Apr 23 2009

Australia, del 3 - Brisbane til Hervey bay

Published by admin under Australia

glass house mountains

Tirsdag 31. mars kjørte vi så tidlig som mulig videre fra campingplassen i Glass House Mountains etter en ganske så kjapp dusj med noen ekle kakerlakker. Vi kjørte til en informasjonscampingvogn(!) og fikk et kart og litt informasjon om området. Videre kjørte vi opp til en utkikkspost der vi fikk veldig god utsikt over de kjente Glass House Mountains. Dette er spesielle små fjelltopper som stikker opp rundt omkring. Etter å ha gått litt rundt og sett oss omkring, kjørte vi videre til Australia Zoo som er Steve Irwins kjente dyrepark. Denne hadde vi gledet oss veldig til og vi ble ikke skuffet:0) Her er det masse å se på så du kan fort bruke en hel dag. Været var også strålende. I dyreparken fikk vi blant annet se krokodiller, dingoer, slanger, kenguruer, fugler, koala, elefant, tiger, kamel, wallabies, komodo dragon og flere andre dyr. Vi fikk også lov til å klappe og kose med kenguruene, og muligheten til å betale litt ekstra for å få holde en koala, men var absolutt verdt pengene, veldig koselig og en morsom opplevelse:0)

australia zoo

Etter å ha gått i parken i 5-6 timer kjørte vi videre til Nambour der søskenbarnet til Ane, Ingrid, bor. Det er blitt mange år siden vi møttes sist så var utrolig koselig å komme på besøk og møtes igjen. Det var også veldig koselig å få treffe Ane`s nye slekning, lille Sofie, som bare var 1 måned gammel, utrolig nydelig liten jente:0) Kvelden ble brukt til å kose oss med vin og fantastisk kyllingkorma som vi enda snakker om, den var rett og slett SUPERGOD:0)

Onsdag 1. april var det tid for å utforske hva området rundt Nambour hadde å by på. Vi kjørte først til et stort market i Emundi som lå ca. 30 minutter unna. Her gikk vi og kikket litt rundt og koste oss med en is i varmen, veldig fint vær i dag også. Etterpå kjørte vi videre til Noosa Heads, som var en veldig fin liten ferieby. Vi startet med å gå en tur i en turløype som gikk langs kysten. Veldig fint å gå og landskapet varierte mellom flotte strender og bratte klipper! Etterpå gikk vi for å spise litt lunsj før vi tok oss en tur på standa og avkjølte oss med en dukkert. Rundt kl. 16 kjørte vi tilbake til Ingrid og Scott der vi grillet til middag, veldig godt:0) Ellers slappet vi bare av resten av kvelden og fikk gode tips for hva vi kan gjøre videre nordover.

Torsdag var det tid for å komme oss videre nordover, etter kjempekoselige dager i Nambour. Skulle gjerne hatt noen dager til, men er vanskelig å beregne hvor lang tid vi trenger opp til Carins, spesielt for oss som helst vil ha med oss alt:0) Vi kjørte ca. kl.13 i et ekstremt regnvær så var egentlig ikke så lett å se noe som helst i starten av kjøringen. Vindusviskeren måtte ofte opp på max før vi ankom Hervey Bay etter 3 timer med kjøring. I Hervey Bay var det faktisk fint vær og vi sjekket inn på en veldig fin campingplass. Vi fikk også bestillt oss en 2 dagers guidet tur til Fraiser Island.

fraser island

Dagen etterpå ble vi hentet kl. 07.00 på campingplassen av guiden vår til Fraiser Island. Det regnet ute og mens vi kjørte rundt omkring i byen og hentet folk, begynte det bare å regne mer og mer. Tilslutt regnet det så ekstremt at vi og flere andre i bussen prøvde å avbestille hele turen. Men det var ikke mulig og siden vi allerede hadde betalt 2500 kr hadde vi ikke akkurat lyst til å kaste de bort. Så da var det bare å dra og håpe på det beste. Fergeturen til Fraser Island tok ca. 40 min og vel fremme ventet merkelig nok finværet på oss, noe som gjorde oss ekstremt glad:0) Vi ble plassert i en buss med ekstreme hjul slik at vi kunne kjøre både i vann, sand, skog og på berg. Dette på grunn av at hele Fraser Island egentlig bare er en stor sandhaug, faktisk verdens største sandøy (123*22 km). Vi hadde en utrolig bra guide som kjørte oss rundt på øya. Det første vi gjorde var å kjøre til Lake Wabby for å leke i sanden og bade i vannet. For å komme oss dit måtte vi gå et lite stykke gjennom Hammerstone sandblow som er store sanddyner, føltes litt som å gå i ørkenen i Sahara:0) Etterpå spiste vi lunsj på resorten som vi skulle bo på før vi gikk oss en tur gjennom regnskogen på øya.

fraser island

Dag to på Fraiser Island startet som dagen før; tidlig opp og regn så langt øyet kunne se. Bussen dro avgårde etter frokost, allerede kl.07.30. Dagen hadde en del kjøring i vente, men når motorveien er det samme som stranda går tiden egentlig ganske fort. I det vi startet å kjøre tittet solen frem og været snudde helt slik som det gjorde i går, fantastisk:0) Det første vi gjorde var å kjøre til det kjente Maheno skipwreck som er et gammelt cruiseskip fra 1905, skipet ble også brukt som sykehusskip i Europa under 1. verdenskrig. Etterpå kjørte vi videre nordover til Indian Head som ligger på Seventy-Five mile beach. Her var det god utsikt over havet og området rundt. Ellers før lunsj fikk vi også sett den fargede spesielle sanden de har noen plasser på øya, mest gul og rød, før vi avsluttet med et bad ved Eli Creek. Hele tiden kjørte vi på stranden på sanden, spesiell opplevelse:0) Etter lunsj dro vi for å bade i Lake Mckenzie. Her var det utrolig fint med krystallklart vann og fin strand. Her fikk vi 1 ½ time til å kose oss før det var tid for å avslutte hele turen og kjøre tilbake til fergekaien. Båten tilbake til Hervey bay gikk i 16.30-tiden og vel framme ble vi kjørt tilbake til campingplassen, veldig fornøyde etter en kjempefin tur:0)

One response so far

Apr 19 2009

Bilder ifra Australia, del 1

Published by admin under Australia

Bilder ifra første del av Australia er nå lagt ut og kan sees her.

Comments Off

Apr 19 2009

Australia, del 2 - Sydney til Brisbane

Published by admin under Australia

s2b

Fredag 27. mars kjørte vi videre ifra Nelson Bay til Coffs Harbour. På veien stoppet vi i Anna Bay for å se på de enorme sanddynene som ligger her. Derifra dro vi videre til Port Macquaire og besøkte et koalasykehus, her var det kolaler med ulike diagnoser: klamydia, skoliose, brannskader osv. Etterpå dro vi til en dyrepark ikke så langt unna der de også hadde koalabjørner som vi fikk lov til å klappe. Det var også kenguruer som gikk fritt som vi fikk lov til å mate, veldig koselig:0) Ellers var det også slanger, fugler, apekatter, papegøyer og struts/emu. Derifra kjørte vi videre til Coffs Harbour og hadde en natt på campingplassen der. Der fikk vi regn, noe de ikke hadde hatt på 6 uker, litt uheldig med den:0(

s2b

Lørdag 28. mars kjørte vi videre til Byron Bay, en veldig koselig og kjent surfeby i Australia. Her var det enorme bølger så ikke så rart at det er poulært blant surferne. Ellers i Byron bay gikk vi litt i sentrum og dro vi til et fyrtårn der du kan gå ut på Australias østligste punkt. Var veldig varmt, men veldig varierende vær med regn og sol om hverandre. Regnet ekstremt mye på natten så vi dro videre mot Brisbane allerede etter en natt. Vi fikk også høre at det var blitt flom i Coffs Harbour så vi var glad at vi kom oss derfra i tide.

s2b

Turen til Brisbane var veldig fin og vi kjørte forbi mange fine hvite sandstrender og mange små koselige plasser.Vi hadde egentlig planlagt å stoppe i Surfers Paradise og spise lunsj, men det var en mye større by enn det vi hadde sett for oss, og vanskelig å finne fram og få parkering på en søndag. Vel framme i Brisbane var det igjen tid for å finne camping, og Brisbane er hvertfall en stor by. Med det dårlige kartet vi hadde, som egentlig bare viste hovedeveiene inn og ut av byen, ble det rett og slett umulig å finne frem. Etter nesten 3 timer kjørende rundt etter den campingplassen vi hadde plukket ut ga vi opp og dro et stykke ut på ”landet” og fant en annen som mildt sagt var enklere å finne frem til:O)

s2b

Mandag 30. mars var det tid for å utforske Brisbane. Bilen fikk vi heldigvis satt igjen gratis på campingplassen slik at vi kunne ta buss inn til sentrum. Det tok ganske langt tid før vi kom oss på bussen da Øyvind hadde fått for seg at vi skulle ta buss nr. 401 istede for 340. Så da gikk bussen vår forbi og vi ble stående og vente i over 1 time. Inne i Brisbane sentrum dro vi først til South Bank som er et område midt i sentrum der de har laget strand og basseng, veldig fint med masse fine blomster og cafeer rundt. Været var veldig varierende og skiftet veldig fort fra å være varmt og sol til grått og masse regn. Så da ble det til at vi dro inn til hovedgata i sentrum og spiste lunsj og kikket litt i butikker. Når vi skulle ta buss tilbake var det også litt problematisk da den bussen vi skulle ta hadde sluttet å gå. Men vi fikk god hjelp og fant en buss vi kunne ta og skiftet til en annen underveis, men det tok lang tid og til sammen brukte vi nok over 3 timer på buss denne dagen, men slik blir det fort i storbyer.

Etterpå fikk vi hentet bilen vår på campingplassen og kjørte et lite stykke videre opp til Glasshouse mountains, det var heldigvis en kort kjøretur for det blir fort mørkt her nede (18-tiden). Det er heller ikke anbefalt å kjøre i Australia når det er mørkt da det er lett å kjøre på kenguruer. Fremme ved Glasshouse mountains (inne i skogen) var det blitt skikkelig mørkt og campingplassen var stengt for kvelden! Men vi fikk til slutt tak i eieren og vi fikk en plass for natten:0)

Comments Off

Apr 15 2009

Australia, del 1 - Wollongong og Sydney

Published by admin under Australia

Sydney

Lørdag 21. mars landet vi i Australia og Sydney, en av de plassene Ane har gledet seg mest til:0) Fremme i Sydney fikk vi hentet den nye bobilen vår før vi kjørte til Wollongong for å besøke Stian og Elisabeth som studerer der. Wollongong ligger ca. 1 time sør for Sydney. Vel framme i Wollongong fikk vi servert taco, noe som var utrolig godt. Det var også veldig koselig å møte kjentfolk igjen og få snakket litt norsk med noen andre enn oss selv. Kvelden gikk veldig fort og vi koste oss masse:0)

Søndag var det tid for sightseeing i Wollongong. Vi kjørte først til universitetet der Elisabeth og Stian studerer og fikk omvisning der, veldig fin skole. Etterpå kjørte vi opp til en topp der vi fikk veldig fin utsikt over hele Wollongong. Vi var også utrolig heldige med været og det var skikkelig varmt:0) Senere dro vi til en liten naboby og kikket oss litt rundt og spiste lunsj i parken. Tilbake i Wollongong på matbutikken møtte Ane pluselig kjentfolk, Ina fra Trondheim, veldig koselig og overraskende, verden er ikke så stor:0) Resten av kvelden ble brukt til å spise mat og kose oss hjemme og Øyvind og Stian fikk også tatt seg en sykkeltur.

sydney

Mandag hadde Elisabeth bursdag og vi spiste lunsj sammen på skolen før vi dro en liten tur til byen og shoppet litt. Siden været var så bra fant vi ut at vi skulle grille på stranden. Akkurat idet maten var ferdig og vi skulle til å spise ble det skikkelig uvær med regn, vind og lyn og torden så da var det bare å springe hjem og varme maten på nytt. Veldig synd at det skulle bli slik når vi skulle feire bursdag, men vi koste oss masse hjemme med mat, is, muffins og nytt på nytt på tv:0)

Tirsdag var det tid for å dra videre til Sydney etter tre veldig fine dager i Wollongong. Siden det ikke var noen campingplasser i nærheten av Sydney tok vi inn på et hotell i sentrum ved Hyde Park i to netter. Bilen fikk vi heldigvis satt i et parkeringshus etter mye styr, ikke akkurat lett å finne parkering midt i Sydney og det bør ungås hvis man kan! Den første dagen i Sydney ble ellers brukt til å spise lunsj i Hyde Park, gå i de fine parkene i sentrum, se på operahuset og se Harbour Bridge. Etterpå var klokken så mye at vi kjøpte oss litt mat og gikk tilbake til hotellet.

sydney

Den andre dagen i Sydney ble brukt til å ta enda litt flere bilder ved operahuset og gå i den botaniske hagen. Etterpå gikk vi litt i butikker og kikket litt før vi dro ned på akvariet. Her var det masse fisk, hai, skilpadder og pingviner, et veldig bra akvarium. Utpå kvelden dro vi å spiste middag i Darlig Harbour, men dro tidlig tilbake til hotellet da Ane var forkjølet og i dårlig form:0(

Torsdag 26. mars begynte vi kjøringen nordover mot Carins. Det tok ganske lang tid å komme seg ut av Sydney og etter mye kjøring ble vårt første stopp Nelson Bay:0)

Comments Off

Apr 05 2009

Bilder ifra New Zealand

Published by admin under New Zealand

Bilder ifra New Zealand er nå lagt ut kan sees her.

Comments Off

Apr 05 2009

New Zealand, del 2 - Coromandel, Rotorua, Tongariro og Waitomo

Published by admin under New Zealand

new_zealand

Fra Thames kjørte vi fredag 13. mars videre til Hahei. Her fant vi også en veldig fin campingplass. Siden været var bra tok vi turen til den kjente hotwater beach som er et område på en strand der du kan grave deg hull ned i sanden og få fram supervarmt vann. Det ble som små basseng og enkelte var faktisk for varme til å ligge i, veldig spesielt. Etterpå tok vi turen til Cathedral Cove som også er veldig kjent. Turen dit var veldig fin og selve området i og rundt Cathedral Cove var veldig fint og spesielt. Her har de blant annet spilt inn deler av Narnia 2 filmen. Det var veldig bra at vi fikk gjort alle disse tingene den ettermiddagen, for dagen etter når vi våknet regnet det utrolig masse og bilen vår stod nede i en stooor dam. Så da pakket vi bare sammen tingene vår og kjørte videre til Rotorua.

new_zealand

Rotorua er kjent for for alle sine varme kilder og for den spesielle lukta de har i byen. Lukter egentlig råtten egg overalt. På begge campingplassene vi bodde på hadde de varme fine basseng som vi kunne bruke helt gratis. Ellers i Rotorua var vi i 3 ulike parker. I parkene fikk vi se varme kilder, boblene gjørmehull, gjørmevulkan og vulkanlandskap. Den ene parken hadde også en liten Geyser som de satte på slik at den sprutet flere meter, stilig. Vi kjøpte oss også tilgang til et spa som de hadde i den ene parken der vi fikk oss gjørmebad og varme basseng, veldig godt og avslappende:O)

new_zealand

Mandag 16. mars kjørte vi videre til Tongariro. Hit dro vi for å gå den kjente Tongariro Alpine Crossing som er en 19.4 km lang fjelltur der du blant annet går en del i vulkanlandsskap og passerer det kjente Mount Doom fra Ringenes Herre filmen. Det regnet litt når vi gjorde oss klar til turen, men ved startpunktet var det strålende vær. Det var mange som gikk denne dagen. Desverre ble været etterhvert dårligere og snart startet regndråpene å komme, det ble bare verre og verre. Til slutt gikk vi langt inni tykk tåke med regn ifra alle retninger så vi så egentlig ingenting etterhvert. Litt kjipt når en går turen som regnes som den beste dagsturen i New Zealand. Siden vi etterhvert var kliss våte og ganske kalde satte vi opp tempoet og vi passerte de fleste med vår powerwalk. Allerede etter 4 timer og 20 minutt var vi ferdige med turen som egentlig er beregnet til å ta 7- 8 timer. Der vi kom fram var det ingenting og du er avhengig av skyss for å komme deg derifra. Vår skyss hentet folk kl.15, 16 og 17, og siden vi kom frem kl 12.45 sier det seg selv at det ble lenge å stå midt ute i skogen i regnet å vente. Etterhvert ordnet det seg heldigvis med at vi fikk lånt oss en telefon og folkene som kjørte bussen var snille og kom og hentet oss klokken 14.00.

new_zealand

Onsdag 18. mars forlot vi Tongario og kjørte til Waitomo. Her bodde vi på en utrolig fin campingplass, kanskje den fineste på hele turen. Været var også utrolig bra. Waitomo er kjent for sine mange grotter og vi dro på grottetur i to av dem. Den første het Aranui Cave og var en veldig fin grotte med veldig fine kalkformasjoner og høye rom. Etter denne dro vi direkte til neste grotte som heter Waitomo Glowworm Cave. Dette er den mest populære grotten og nærmest obligatorisk hvis du er i Waitomo. Her gikk vi først et lite stykke, var ganske trangt i starten, men vi endte opp i et stort rom, videre derfra tok vi båt et stykke ut av grotten. Det er denne båtturen som er det mest spesielle med denne grotten. Her går båten sakte inn gjennom grotten. Det er helt mørkt, men det ser ut som om du har en stjernehimmel over deg som lyser på grunn av alle glowwormsene i taket. Veldig fint og spesielt og anbefales veldig:0) Trygt ute av grottene kjørte vi videre tilbake til Auckland og tok den siste natten på en camingplass rett utenfor sentrum slik at vi ikke fikk det så travelt når vi skulle levere tilbake bilen. Her fant vi også et shoppingsenter like ved der vi fikk handlet litt klær på salg:0)

new_zealand

Fredag 20. mars var det på tide å levere tilbake bilen, men før det rakk vi å dra en tur på akvariet i Auckland. Her hadde de masse fisk, hai, pingviner og skilpadder:0) Ellers ble den siste dagen i Auckland brukt til å gå litt i byen og bare slappe av på hostellet, godt å ligge inne en natt etter to uker med camping:0)

Comments Off

Apr 02 2009

New Zealand del 1 - Auckland og nordover

Published by admin under New Zealand

new zealand

Lørdag 27. mars tok vi fly fra Fiji til New Zealand og Auckland. Vel framme etter en ca. 3 timers lang flytur tok vi minibuss inn til sentrum hvor vi hadde bestilt oss hostel i 3 netter. Et veldig fint og nyoppusset hostel:0) Egentlig litt godt å komme til et land med et litt kaldere klima etter veldig varme dager på Fiji. Temperaturen på New Zealand varierte mellom 16-24 grader og var som en tidlig norsk høst. Dagene i Auckland ble brukt til å undersøke og bestemme oss for hva vi hadde lyst å gjøre videre i New Zealand. Siden vi bare hadde to uker bestemte vi oss for å leie en liten bobil og farte rundt omkring på nordøya. Ellers i Aucland fikk vi også endelig klippet håret vårt, shoppet litt og ikke minst vært oppe i det kjente skytower som er et av Auckland største kjennemerker. Her fikk vi spist oss en veldig god middag mens vi snurret rundt og fikk utsikt over hele byen, utrolig fint:0)

new zealand

Tirsdag 10 mars var det tid for å hente bobilen vår. En veldig bra og liten bobil og vi fikk lånt oss både campingstoler og bord, et lite kjøleskap, sengetøy og litt kjøkkenutstyr. Vi fikk også ordnet med en superforsikring slik at vi har mulighet til å krasje så mye vi vil uten å betale egenandel, lurt når man ikke er vant med å kjøre på venstreside av veien:0) Så etterhvert var det bare å sette i gang, veldig uvant å kjøre på feil side av veien og alt ble egentlig speilvendt, men det kom seg etterhvert. Øyvind var sjåfør og Ane prøvde så godt hun kunne å være kartleser. Fra Auckland kjørte vi videre nordover til Kerikeri som lå rett ved Bay of Island og tok første natt her på campingplass. Videre kjørte vi dagen etterpå til Opononi. Veldig fint å kjøre langs kysten og vi kjørte forbi flere fine strender og utkikspunkter. Vi kjørte også en del ”omveier” underveis anbefalt av lokale som også var veldig fine. I Opononi var planen å ake på brett på de store sanddynene, men på grunn av dårlig vær og regn måtte vi desverre droppe det.

new zealand

Videre fra Opononi kjørte vi ned til et område hvor de er kjent for sine enorme trær, og de var store! Det høyeste treet var over 50 meter høyt, men det mest imponerende var den enorme omkretsen de hadde; helt sykt! Etter å ha gått litt rundt omkring i skogen kjørte vi videre sørover og tilbake til Auckland og derifra ut til Thames, en laaang kjøretur! Her overnattet vi på en veldig bra campingplass med mange fasiliteter, blant annet en veldig fin sommerfuglpark. Her gikk vi inne i et veldig varmt og fuktig drivhuslignenede hus med sommerfugler i alle farger og versjoner.

Comments Off