Archive for May, 2009

May 21 2009

Thailand, del 1 - Ko Samui, Ko Pha-Ngan og Ko Tao

Published by admin under Thailand

thailand

Søndag 3. mai landet vi på Ko Samui i Thailand. Vel fremme ble vi temperaturmålt (svineinfluensapanikk) før vi kunne hente ut bagasjen og ta taxi til hostellet. Hostellet het Penzy Guesthouse og var utrolig fint og drevet av et veldig hyggelig par. Her betalte vi 200 kr natten:0) Siden vi kom på kvelden ble mandag vår første dag til å utforske Ko Samui. Det første vi gjorde var å dra ned til stranden, Chaweng beach. Dette er en utrolig fin og kjent strand. Sanden er finkornet og badetemperaturen måler rundt 30 grader. Her som alle andre plasser var det en del selgere på stranden, men de var mer søte enn masete. Ellers er dette en typisk turiststrand som kan bli veldig befolket i høysesonger, men det slapp vi heldigvis siden høysesongen går mot slutten.

Vi hadde tilsammen 3 netter på Ko Samui og dagene ble brukt til å sole seg, lese litt til eksamen, spise god mat og slappe av. Ko Samui var bra, men det var blitt veldig vestlig påvirket og turistinfisert, spesielt mye var det rundt Chaweng beach der vi var. Det var mye mas fra skreddere og spiseplasser når man gikk i gatene og det ble ganske slitsomt etterhvert. Spesielt slitsomt ble det for Øyvind da alle var ville etter å skulle sy dress til han.

thailand

Siden Ko Samui ikke ble helt det vi hadde sett for oss tok vi båt videre til neste øy, Ko Pha-Ngan, onsdag 6. mai. Båtturen tok 30 minutter og vel fremme ble vi overfalt av folk som ville at vi skulle bo hos dem. Vi hadde heldigvis navn på en plass vi håpet vi kunne bo på og fikk tatt ”taxi” dit. Taxien var egentlig en bil med lasteplan der vi satt bakpå, bagasjen ble lagt oppe på taket, spennende! Fremme på hotellet skulle de plutselig ha dobbel pris i forhold til det vi hadde sett på internett kvelden før. Vi ble ganske overrasket, men når vi sa hva det kostet på internett fikk vi det for samme prisen, knallbra. Hotellet var kjempefint og lå helt ved strandkanten (Salad beach). Det hadde spa, basseng og restaurant, alt til 210 kr natten:0) Stranden var kjempefin og vannet var turkist og krystallklart. Det var langgrunnt og veldig varmt. Det beste med hele stranden var at det var bare oss, et par turister til og et par fiskere som var der.

Vi hadde 5 netter på Ko Pha-Ngan. Dagene ble også her brukt til å bade, spise og lese til eksamen. Det var veldig varmt og når havet ikke ble avkjølende nok tok vi oss bare en dukkert i bassenget på hotellet som heldigvis var litt kaldere. Dette var en veldig fin og rolig plass å være på:0)

thailand

Mandag 11. mai dro vi enda videre til neste øy Ko Tao. Etter en veldig heftig taxitur (kjentes ut som vi var i en karusell) var det 1 ½ time med båt fra Ko Pha-Ngan. I Ko Tao ble vi hentet av de vi skulle bo hos. Heldigvis; for det var mye kaos på land her også. Denne taxituren var EKSTREMT spennende. Vi satt ute bakpå bilen sammen med bagasjen vår. Siden vi skulle på den andre siden av øyen var det et stykke å kjøre og veien var ikke spesielt bra. Bakkene vi skulle opp og ned var ekstremt bratte og den siste bakken vi skulle ned før vi kom til boplassen var egentlig utenkelig at vi skulle kjøre ned. Her var det bare å holde seg godt fast og håpe på at vi kom oss trygt ned. Endelig nede fikk vi 3 alternativer til hvordan vi kunne bo. Vi valgte den dyreste som lå på stranden og kostet hele 200 pr. natt. Plassen lå veldig idyllisk til med fint hav, fine planter og fjell. Plassen var rolig plassert litt utenfor alt annet på Ko Tao. Stranden var av sand, men ute i vannet var det mest stein og koraller. Ko Tao er dykke og snorkleøyen. Når vi gikk ca. 1 meter ut i vannet var det mye fisk å se og en liten hai svømte rett forbi føttene våres, spesielt:0) Øyvind fikk snorklet en del og vært på dykketur og sett mange rare fisk. Ane holdt seg mye oppe på land da haien skremte henne litt:0)

thailand

Ko Tao er en veldig fin plass å dra til, spesielt for å snorkle og dykke. Man finner også veldig fine strender her. Maten på øya er ikke spesielt god (også dokumentert i Lonely Planet), men det er mat å få og man klarer seg absolutt lenge. Drar man til Ko Tao anbefaler vi å ha et par netter på Coral View der vi bodde:0)

Onsdag 13. mai dro vi enda et stykke videre mot Bankok og nå tok vi turen til Hua Hin:0)

Comments Off

May 17 2009

Bilder ifra Singapore

Published by admin under Singapore

Bilder ifra Singapore er nå lagt ut og kan sees her.

Comments Off

May 17 2009

Singapore

Published by admin under Singapore

singapore

Fredag 1. mai reiste vi fra Bali til Singapore. Det ble masse unødvendig styr på flyplassen på Bali og vi måtte gjennom sikkerthetskontrollen for å komme oss inn på flyplassen hele 3 ganger. Den første gangen sjekket vi inn bagasjen og siden vi hadde veldig god tid gikk vi ut av flyplassen og ventet ute i finværet og brukte opp de siste rupiene vi hadde. Den andre gangen gikk vi gjennom for å ta flyet vårt. Vi ble da stoppet lengre oppe og måtte betale flyplassavgiften kontant. Siden vi (og mange andre) hadde brukt opp alle pengene våre måtte vi ut av hele flyplassen for å få tatt ut penger. Etter det var det enda nye kontroller og ting tok lang tid. Skal man på flyplassen på Bali beregn GOD tid og ha litt ekstra rupier eller dollar til å betale avgifter. Flyplassavgiften lå på 150000 rupier når vi var der. Du må betale samme sum for å komme deg inn i landet også.

Flyet til Singapore tok 2 ½ time og fremme tok vi skytrain og t-bane til hostellet vårt. Her fikk vi ikke det dobbeltrommet vi hadde bestilt, men noe de kalte studierom. Her var det to senger langt oppe på veggen og to skrivepulter under. Men men, vi fikk eget bad og rommet vårt var veldig rent og pent:0) Kvelden ble brukt til å spise god og supersterk indisk mat:0)

singapore

Lørdag 2. mai var vår første hele dag i Singapore og vi tok cabelcar over til Sentosa Island som er en stor fornøyelsespark med masse aktiviteter og strender. Et ønske fra Ane som var her for 9 år siden. På Sentosa koste vi oss hele dagen og vi startet med å besøke en sommerfugl- og billepark. Etterpå kjørte vi nedover en lang bakke ned til stranden på et slags akebrett, skiheis opp og ned på nytt igjen, kjempegøy og dagens høydepunkt:0) Vi dro også på et delfinshow, men siden delfinene var midt i paringstiden var de ganske uinteresserte så showet ble litt redusert. Siden billetten til delfinhowet også inkluderte akvariet på Sentosa dro vi innom en liten tur der, men her var det så masse folk at vi gikk kjapt ut igjen. Ellers koste vi oss med is på stranden og gikk rundt og kikket. Det var veldig varmt og vi hadde planer om å bade på de fine strendene, men det kunne vi desverre ikke da det var oppdaget en del ojlesøl fra båtene i vannet.

singapore

Søndag 3. mai var vår siste dag i Singapore. Vi sjekket ut og fikk satt all bagasjen igjen på hostellet siden vi ikke skulle reise før på kvelden. Det første vi gjorde var å ta t-banen inn til sentrum (fantastisk t-bane i Singapore forresten, og ikke minst utrolig rent og pent). Drikker du eller spiser på t.banen her får du 500 dollar i bot! I sentrum av Singapore dro vi først for å se på det berømte Raffles hotell. Etter det måtte vi inn på det nærmeste kjøpesenteret for å kjøle oss ned, utrolig varmt. Etter å ha fått i oss lunsjen dro vi til det nye stooore pariserhjulet, Singapore flyer. Her fikk vi veldig god utsikt over ”hele” byen 164 meter over bakken, veldig fint:0) Etter turen ble faktisk Ane stoppet av en hel familie som ville ta bilde sammen med henne, veldig morsomt og spesielt:O) Til slutt rakk vi en liten tur til den store statuen som kalles Merlion, en snodig blanding av løve og fisk og Singapores kjennetegn nr.1. Derifra var det bare å få hentet bagasjen på hostellet og sette kursen mot flyplassen. Det ble 3 ulike t-baner og skytrain før vi var på terminalen. På flyplassen var alt imponerende enkelt og vi stod ikke i kø en eneste gang enda det er en enormt stor flyplass:0) Videre satte vi kursen mot Ko Samui og nye eventyr i Thailand.

singapore

Comments Off

May 13 2009

Bilder ifra Indonesia

Published by admin under Indonesia

Bilder ifra Indonesia er nå lagt ut og kan sees her.

Comments Off

May 12 2009

Indonesia, Bali og Lombok - del 2

Published by admin under Indonesia

bali

Søndag 26. april (mammaen til Ane`s sin bursdag, hipp hurra:0)) tok vi taxi til båthavnen og tok båt derfra til Gili Meno. Båten var spesielt bestilt til oss og ordnet av dykkeren(!) på hotellet vårt, veldig greit. Båten var så som så, men det var heldigvis ikke så langt og vi kom oss trygt fram. Når vi kom fram måtte vi finne oss en plass å bo og vi valgte å gå et stykke bortover på øyen til en plass som het Buri Meno. Her var det bungalower på et veldig fint område på stranden som lå litt for seg selv. Her betalte vi 147 kr natten inkludert frokost.

bali

Etterhvert var det tid for lunsj, men det var ikke lett å finne en resturant. Vi visste egentlig ikke hvor de solgte mat og ingen reklamerte for at de faktisk hadde mat! Vi valgte å dra til den eneste plassen som var omtalt i Lonely planet og spiste både lunsj og middag der. Det var egentlig to ganger for mye og vi angret veldig på at vi spiste der for andre gang under middagen. De tre menneskene som jobbet der jobbet med alt, de var kokk, resepsjonist og servitører. De var veldig uinteresserte i oss, satt på trappen og spilte mobilsanger, røykte og sprang rundt. Atmosfæren rundt oss var rett og slett ekstremt uappetittelig. Vi var litt irriterte når vi dro tilbake den kvelden og lurte egentlig på om vi bare skulle dra fra hele øyen hvis dette var det eneste alternativet for å spise. Den andre plassen der mange av de andre spiste var de ansatte frekke med oss siden vi takket nei til bugalow hos de dagen før så dit ønsket vi heller ikke å dra.

Mandag 27. april stod vi tidlig opp og fikk pannekake til frokost der vi bodde. Vi hadde diskutert litt om vi skulle dra eller ikke, men syntes det var synd å gjøre det for det var utrolig fint på området hvor vi bodde og folkene var veldig hyggelige. Da det viste seg at de faktisk solgte mat der vi bodde (og flere andre småplasser) bestemte vi oss for å være en natt til. Det er vi glad for at vi gjorde og vi koste oss masse. Vi badet i krystallklart vann, solet oss og gikk tur rundt hele øyen. Øyvind fikk også snorklet med mange store skilpadder. Skal man reise til Gili Meno anbefaler vi å bo på Buri Meno og bare være der. Du har stranden omtrent for deg selv, maten er kjempegod og folkene som driver stedet er utrolig hyggelige. Han som var eieren hadde faktisk bodd i Norge en periode og kunne litt norsk:0)

bali

Tirsdag var det tid for å dra tilbake til Bali. Vi tok lokalbåt fra Gili Meno til Gili Trawangan som tok ca. 10-15 min. Denne øya er kjent for mye festing og salg av magisk sopp, og det er nok av folk som prøver å lure deg. Vi måtte vente der litt over en time før vi tok båt og buss videre til Bali. Fremme på Bali tok vi taxi til Nusa Dua som er et mye roligere område enn Kuta og anbefalt for barnefamilier. Greit å prøve litt forskjellige områder når vi først er ute å reiser. Her hadde vi bestilt oss 3 netter på et kjempefint hotell til 350 kr natten:0) Dagene ble brukt til å bade og sole oss. Vi dro også en dag på shopping i den kjente Legian street i Kuta. Her og flere andre plasser på Bali får du kjøpt mye merkeklær som Billabong, Roxy, Quiksilver, Rip curl og Volcom. Det er ekte vare og det er mye billigere enn i Norge, hit bør man reise med tom koffert:O) Det ble desverre ikke så mye shopping på oss da sekkene våre har blitt ganske så fulle etterhvert. Det var også veldig dyrt å få sendt hjem ting.

bali

Fredag 1. mai tok vi fly videre til Singapore, veldig fornøyde etter oppholdet i Indonesia. Bali er en plass vi kommer til å reise tilbake til på ferie senere. Folk har litt forskjellige meninger om Bali, men vi tror det har mye å si hvordan man bor. Spanderer du på deg 300-400 kr natten kan du kose deg masse og bo på utrolig fine resorter med bassenger , spa og resturanter. Her slipper du også unna alle selgerne som går på stranden. Strendene er ikke like fine overalt på Bali, men det trenger du ikke hvis du bor på en fin resort. Foretrekker du alikevel ekte saltvann kan en av de lokale vise deg den beste stranden. Folkene på Bali er ellers veldig hyggelige mennesker, maten er veldig god og variert og liker man å shoppe er Bali plassen:0)

Comments Off

May 08 2009

Indonesia, Bali og Lombok - del 1

Published by admin under Indonesia

Fredag 17. april landet vi på Bali i Indonesia. Framme på Bali måtte vi ordne oss med visum, men det gikk superfort og folkene på flyplassen var veldig hyggelige. Etter å ha fått hentet bagasjen tok vi taxi til hotellet vårt i Kuta. Vi hadde bestemt oss for at vi skulle spandere på oss noen dager på et fint hotell på Bali etter 1 ½ måned i en liten bobil. Mens vi kjørte lurte taxisjåføren på om vi var sikker på om at dette var rett hotell og om vi hadde betalt det på forhånd. Vi mente vi hadde rett adresse, men når vi kom fram begynte vi å lure litt selv. Hotellet var 5 stjernes og råflott, vi fikk velkomstdrikk og ble plassert på en superfint rom. Skikkelig luksus og det var nesten litt flaut at vi skulle bo der. Grunnen til at vi kunne bo der var at vi fikk det billig på internett fordi det var et helt nytt hotell som egentlig ikke åpnet før om noen dager.

bali

Lørdag 18. april våknet vi tidlig og fikk bestilt oss frokost på rommet. Etterpå la vi oss ved bassengområdet på hotellet som vi omtrent hadde for oss selv. Utrolig fint og her lå hånddukene klar på solsengene til oss. Folkene som jobbet på hotellet var også utrolig hyggelige og glade mennesker. Litt utpå dagen overrasket Øyvind med at han hadde bestilt massasje til oss på spaet til hotellet. Vi fikk begge 1 timers massasje fra topp til tå i noen koselige ”hus” på stranden, helt supert og vi betalte bare 350 kr tilsammen. Litt senere gikk vi for å spise middag på en av resturantene på hotellet.

bali

Vi hadde tilsammen 4 netter på hotellet i Kuta og koste oss utrolig mye. Dette hotellet anbefales:0) Dagene ble brukt til å slappe av, sole oss og bade i bassenget. Vi dro også litt på shopping den ene dagen, men fant fort ut at dette måtte bli en kveldsaktivitet for det var veldig varmt.

Tirsdag 21. april tok vi båt over til Lombok og Sengiggi. Det var mye styr å få tak i båtbilletter, men vi endte til slutt opp med et firma som het Gilli Cat som var kombinert buss og båt. Veldig greit å reise med og fremme i Lombok tok vi bare taxi til Sengiggi. Her hadde vi bestillt 5 netter på et 4 stjerners hotell til 340 kr natten inkludert frokost, 10 min massasje og 2 drinker. Helt utrolig at man kan bo så flott for så lite penger. Dagene på Sengiggi ble også bare brukt til å bade og sole oss, se på solnedgangen, prøve ut spaet og spise god mat. På den fineste resturanten på Sengiggi (Square), betalte vi 80 kr for middag,dessert, drink og vann:0) Alle resturantene vi var på hadde også gratis skyss for alle gjestene sine; fantastisk!

bali

Den siste dagen fikk vi vært med på skilpaddeutslipping på stranden ved hotellet. Vi kjøpte begge et skilpaddeegg og fikk velge oss ut en liten skilpadde hver som fikk mulighet til å klare seg ute i det store havet. Veldig morsomt:0)

bali

Comments Off

May 03 2009

Bilder ifra Australia, del 2

Published by admin under Australia

Bilder ifra andre del av Australia er nå lagt ut og kan sees her.

Comments Off

May 02 2009

Australia, del 5 - Magnetic island til Cairns

Published by admin under Australia

magnetic island

Torsdag 9. april var det tid for å kjøre nordover til Townsville etter en ekstremt regnfull natt i Arlie beach. Det var 35 mil opp dit og vel fremme dro vi rett til informasjonssenteret for å få informasjon om hvordan vi kunne komme oss ut til Magnetic island. Siden det var påske og skjærtorsdag viste det seg at den eneste ledige båten ut dit var dagen etter kl.05 på morgenen. Så da var det bare å bestille den og ordne seg en plass å bo, som heller ikke var så enkelt. Men det ordnet seg til slutt selv om campingplassen egenltig sa de var full. Så da ble det et par timer søvn på campingplassen i Townsville før vi tok fergen over til Magnetic Island. Fergeturen dit tok ca. 40 minutter så vi kom fram ganske lenge før resepsjonen på campingplassen åpnet. Vi fikk da sovet litt på parkeringsplassen utenfor mens vi ventet. Campingplassen var utrolig bra med mange fasiliteter, de hadde blant annet en egen dyrehage, resturant og basseng.

Den første dagen ble brukt til å gå en skogstur som hadde en del merknader fra 2.verdenskrig og ellers litt histore om øya. En veldig fin gåtur, der vi blant annet så en del ville koalaer og en wallaby. På ettermiddagen var det fuglemating på campingen, og alle som ville kunne mate papegøyene. Øyvind var veldig populær og hadde på det meste 11 papegøyer på seg, morsomt:O) På kvelden spiste vi pizza på resturanten/baren på campingplassen. Mens vi satt der var det plutselig noe som beit Ane i hælen, det var en Possum (dvs, gnager, stooor rotte/liten kenguru). Utolig ekkelt og Ane skvatt sånn at hele resturanten kunne høre hylet hennes. De som stod i baren var heller ikke så høy i hatten og sa at dette aldri hadde skjedd før. Det gikk heldigvis bra for huden på hælen er såpass hard slik at Possumen ikke fikk så godt tak. Men en veldig skremt Ane fikk en minnerik langfredag.

magnetic island

Påskeaften startet med fint vær og vi gikk oss en tur ned på stranden etter frokost. Det tok ikke lange tiden før det begynte å regne, så vi dro tilbake til campen for å redde klærne våre som hang ute til tørk. Siden det regnet sånn, ble vi bare sittende inne i bilen og spille kort. Kl 14.30 var det sluttet å regne og vi fikk vært med på den siste guidede turen i dyreparken på området. Turen her var utrolig bra og vi fikk lov til å holde både saltvannskrokodiller, bluetounge firfisle, koalabjørn, papegøye, slange og andre slimete dyr. Etterpå var det mating av papegøyene slik som igår.

magnetic island

Siste natten, natt til første påskedag, ble en skummel opplevelse for Ane. På vei på toalettet kl. 4 på natten var det 5 rare mørke skikkelser som stod å ventet midt på sletten. Det var helt mørkt ute og Ane ble stående stiv av skrekk ganske så redd for at dette var flere sultne possumer. Men det viste seg heldigvis å være kenguruer og de hoppet avgårde etterhvert. Litt lengre fremme stod possumen og ventet sammen med flere kenguruer. Heldigvis hadde Øyvind sett all elendigheten fra bilvinduet og kom og fulgte Ane trygt tilbake. Aldri mer opp på natten i Australia:0)

magnetic island

I 8-tiden neste morgen stod vi opp og kjørte ned til fergekaien og tok fergen ifra ”Maggie” island kl 10.00. Vi kjørte så videre nordover til Mission beach og var framme der i 15-tiden. Været var bra så vi gikk ned for å se på stranden og ”sentrum”. Veldig varmt og fint ute, men det gikk ikke lange tiden før regnet kom snikende. Regnet har vist forfulgt oss i Austalia. Så da var det tilbake til campen for å spille kort og biljard. Dagen etterpå kjørte vi bare videre opp til Carins da været i Mission beach var veldig ustabilt. Det var 10 mil opp til Carins og vi sjekket inn på en utrolig fin 5-stjernes campingplass. Her var det mange fasiliteter og det beste av alt, alt var gratis. Det var flere bassenger, tennisbaner, minigolf, internett, biljard, basketballbane og lekeplasser. Det ble til at vi hadde tilsammen 4 netter her.

magnetic island

Den første dagen i Carins ble brukt til å gjøre oss litt kjent, bade litt og spille minigolf. Øyvind fikk også bestilt seg en dykketur til Great barrier reef som han dro på dagen etterpå. Dykkingen ble veldig vellykket og han fikk 3 fine dykk og fikk sett mange rare fisk og andre skapninger. Ane brukte dagen til å kose seg med en bytur og kjøpte grillmat som vi koste oss med på kvelden:0)

Den tredje dagen vår i Carins dro vi inn til sentrum der de hadde et bassengområdet slik som i Arlie beach. Det var 35 grader og sol så veldig godt å bare ligge der å kose seg og avkjøle seg i bassenget. Ellers fikk vi sendt hjem litt klær, men siden det var ganske så dyrt ble det til at vi måtte sende det med båt som tar 12 uker, menmen godt å bli kvitt litt vekt. Torsdag 16. april kjørte vi oss en dagstur til Port Douglas som ligger 7 mil nord for Carins. Her koste vi oss på stranden og gikk oss en tur i sentrum og kikket litt og spiste lunsj. Det var 36 grader og sol så vi dro rett i bassenget når vi kom oss tilbake til Carins, men da kom regnet igjen:0(

magnetic island

Fredag 17. april var det tid for å levere tilbake bilen etter å ha kjørt 3846 km. Veldig godt etter å ha bodd 1 ½ måned i bil. Siden vi har hatt en del regn, spesielt på natten var det blitt veldig fuktig og vått i bilen og vi fant en del mugg rundt omkring. Setene luktet også ganske surt siden de aldri har fått tørket ordentli. Bilen leide vi hos Travellers Autobarn og var absolutt ikke egnet til å bruke i regn og hadde veldig lite luftmuligheter på natterstid (vi måtte egentlig velge mellom våt bil eller ingen luft dersom det regnet, noe det gjorde nesten hver natt). Vi vil nok anbefale andre som har lyst til å campe i Australia å spandere på seg en litt dyrere og mer praksisk bil, det er absolutt verdt det, og det vil vi gjøre neste gang.

Menmen, selv om bilen var litt sur og ekkel på slutten så har vi hatt 4 utrolig fine og minnerike uker i Australia. Vi har opplevd masse og kan virkelig anbefale andre å dra på campingtur og kjøre den samme ruten som vi tok. Det er fine campingplasser langs veien, gode turistinformasjoner rundt omkring og ikke minst mye å se og oppleve. Det er viktig å ha god tid, og er man slik som oss som helst vil oppleve og se alt, må man ha minium en måned og helst litt mer. Australia skal vi tilbake til.

Fra Carins tok vi fly til Indonesia (via Darwin) hvor nye eventyr venter på Bali og Lombok:0)

Comments Off