Apr 19 2009

Australia, del 2 - Sydney til Brisbane

Published by admin at 11:20 am under Australia

s2b

Fredag 27. mars kjørte vi videre ifra Nelson Bay til Coffs Harbour. På veien stoppet vi i Anna Bay for å se på de enorme sanddynene som ligger her. Derifra dro vi videre til Port Macquaire og besøkte et koalasykehus, her var det kolaler med ulike diagnoser: klamydia, skoliose, brannskader osv. Etterpå dro vi til en dyrepark ikke så langt unna der de også hadde koalabjørner som vi fikk lov til å klappe. Det var også kenguruer som gikk fritt som vi fikk lov til å mate, veldig koselig:0) Ellers var det også slanger, fugler, apekatter, papegøyer og struts/emu. Derifra kjørte vi videre til Coffs Harbour og hadde en natt på campingplassen der. Der fikk vi regn, noe de ikke hadde hatt på 6 uker, litt uheldig med den:0(

s2b

Lørdag 28. mars kjørte vi videre til Byron Bay, en veldig koselig og kjent surfeby i Australia. Her var det enorme bølger så ikke så rart at det er poulært blant surferne. Ellers i Byron bay gikk vi litt i sentrum og dro vi til et fyrtårn der du kan gå ut på Australias østligste punkt. Var veldig varmt, men veldig varierende vær med regn og sol om hverandre. Regnet ekstremt mye på natten så vi dro videre mot Brisbane allerede etter en natt. Vi fikk også høre at det var blitt flom i Coffs Harbour så vi var glad at vi kom oss derfra i tide.

s2b

Turen til Brisbane var veldig fin og vi kjørte forbi mange fine hvite sandstrender og mange små koselige plasser.Vi hadde egentlig planlagt å stoppe i Surfers Paradise og spise lunsj, men det var en mye større by enn det vi hadde sett for oss, og vanskelig å finne fram og få parkering på en søndag. Vel framme i Brisbane var det igjen tid for å finne camping, og Brisbane er hvertfall en stor by. Med det dårlige kartet vi hadde, som egentlig bare viste hovedeveiene inn og ut av byen, ble det rett og slett umulig å finne frem. Etter nesten 3 timer kjørende rundt etter den campingplassen vi hadde plukket ut ga vi opp og dro et stykke ut på ”landet” og fant en annen som mildt sagt var enklere å finne frem til:O)

s2b

Mandag 30. mars var det tid for å utforske Brisbane. Bilen fikk vi heldigvis satt igjen gratis på campingplassen slik at vi kunne ta buss inn til sentrum. Det tok ganske langt tid før vi kom oss på bussen da Øyvind hadde fått for seg at vi skulle ta buss nr. 401 istede for 340. Så da gikk bussen vår forbi og vi ble stående og vente i over 1 time. Inne i Brisbane sentrum dro vi først til South Bank som er et område midt i sentrum der de har laget strand og basseng, veldig fint med masse fine blomster og cafeer rundt. Været var veldig varierende og skiftet veldig fort fra å være varmt og sol til grått og masse regn. Så da ble det til at vi dro inn til hovedgata i sentrum og spiste lunsj og kikket litt i butikker. Når vi skulle ta buss tilbake var det også litt problematisk da den bussen vi skulle ta hadde sluttet å gå. Men vi fikk god hjelp og fant en buss vi kunne ta og skiftet til en annen underveis, men det tok lang tid og til sammen brukte vi nok over 3 timer på buss denne dagen, men slik blir det fort i storbyer.

Etterpå fikk vi hentet bilen vår på campingplassen og kjørte et lite stykke videre opp til Glasshouse mountains, det var heldigvis en kort kjøretur for det blir fort mørkt her nede (18-tiden). Det er heller ikke anbefalt å kjøre i Australia når det er mørkt da det er lett å kjøre på kenguruer. Fremme ved Glasshouse mountains (inne i skogen) var det blitt skikkelig mørkt og campingplassen var stengt for kvelden! Men vi fikk til slutt tak i eieren og vi fikk en plass for natten:0)

Comments are closed at this time.