Apr 26 2009

Australia, del 4 - Fraser island til Whitsunday islands

Published by admin at 3:00 pm under Australia

bat

Søndag 5. april var det tid for å kjøre enda et godt stykke nordover til Yeppon utenfor Rockhampton. Det ble en veldig lang dag med kjøring og det var lite annet å se på enn lange kjedelige sletter. Vel framme fikk vi handlet litt mat og shoppet litt på en Rip Curl-butikk før vi kjørte til campingplassen. På veien dit kjørte vi forbi et sted der det hang tusenvis av flaggermus tett i tett i alle trærne. Et utrolig syn og en sinnsyk ekkel lukt, veldig spesielt:O) Framme på campingplassen fikk vi ringt hjem og lagt oss etter en lang dag med kjøring.

Mandag 6. april (Pappan til Ane´s bursdag, hipp hurra:0)), kjørte vi helt opp til Arlie beach utenfor Proserpine. En veldig lang dag med kjøring i dag også og vel framme var det bare å orientere seg litt og finne en campingplass før det ble mørkt. Campingplassen vi fant var ikke spesielt bra så vi fikk skiftet dagen etterpå til en mye finere:0) Arlie beach var en veldig koselig plass og vi tilbrakte tilsammen 3 netter der. Den første dagen startet dårlig da Ane fikk frastjået sine 2 uker gamle Vouge solbriller, skikkelig irriterende. Ellers ble resten av dagen brukt til å irritere seg over de tapte brillene og slappe av ved bassengområdet inne i sentrum som var utrolig fint. Ganske likt det som var i Brisbane, med basseng og lekestrand med utsikt over havet. Det beste av alt er at disse er helt gratis og de er laget fordi det er så mye stingers (farlige maneter) i havet.

whitehaven beach

Den andre dagen i Arlie beach hadde vi bestilt oss dagscruise til Whitsunday island. Vi ble hentet på campingplassen kl 07.45 og kjørt ned til kaien. Det regnet i dag når vi skulle på tur etter knallvær igår, men de på campen mente været ville lette utover dagen. Så da var det bare å dra avgårde. Den første plassen vi dro til var Daydreamer island. Denne plassen skuffet litt og så ikke like idyllisk ut som på bildene, været var heller ikke spesielt bra så det hadde nok mye å si. Etterpå dro vi til Hook Island. Her gikk vi ned i et slags tårn der det var glassvinduer slik at man kunne se på fisken. Vi dro så i en båt der vi satt under dekk med glassvinduer på sidene. En plass for å bli skikkelig sjøsyk med andre ord, og Ane sleit veldig og måtte fort opp på dekk. Siden været var litt dårlig så ikke de andre under dekk spesielt mye, mens Ane derimot, som var oppe, så en stooor skilpadde svømme rundt, tøft:0) Etterpå dro vi opp på land der vi kunne få snorkle og Øyvind tok seg en dukkert mens Ane prøvde å komme seg til neste båttur.

whitehaven beach

Etter lunsj ombord på båten dro vi videre til siste stopp på turen, Whitehaven beach. En stor grunn for at vi tok akkurat denne turen var fordi vi ønsket å dra hit, og vi ble ikke skuffet. En utrolig nydelig, hvit og finkornet sandstrand. Her fikk vi 2 timer til å kose oss, og det beste av alt; været var nå blitt ganske så fint:0) Utpå ettermiddagen satte vi kursen hjemover og avsluttet dagen med grilling på campingplassen.

Comments are closed at this time.