May 12 2009

Indonesia, Bali og Lombok - del 2

Published by admin at 2:30 pm under Indonesia

bali

Søndag 26. april (mammaen til Ane`s sin bursdag, hipp hurra:0)) tok vi taxi til båthavnen og tok båt derfra til Gili Meno. Båten var spesielt bestilt til oss og ordnet av dykkeren(!) på hotellet vårt, veldig greit. Båten var så som så, men det var heldigvis ikke så langt og vi kom oss trygt fram. Når vi kom fram måtte vi finne oss en plass å bo og vi valgte å gå et stykke bortover på øyen til en plass som het Buri Meno. Her var det bungalower på et veldig fint område på stranden som lå litt for seg selv. Her betalte vi 147 kr natten inkludert frokost.

bali

Etterhvert var det tid for lunsj, men det var ikke lett å finne en resturant. Vi visste egentlig ikke hvor de solgte mat og ingen reklamerte for at de faktisk hadde mat! Vi valgte å dra til den eneste plassen som var omtalt i Lonely planet og spiste både lunsj og middag der. Det var egentlig to ganger for mye og vi angret veldig på at vi spiste der for andre gang under middagen. De tre menneskene som jobbet der jobbet med alt, de var kokk, resepsjonist og servitører. De var veldig uinteresserte i oss, satt på trappen og spilte mobilsanger, røykte og sprang rundt. Atmosfæren rundt oss var rett og slett ekstremt uappetittelig. Vi var litt irriterte når vi dro tilbake den kvelden og lurte egentlig på om vi bare skulle dra fra hele øyen hvis dette var det eneste alternativet for å spise. Den andre plassen der mange av de andre spiste var de ansatte frekke med oss siden vi takket nei til bugalow hos de dagen før så dit ønsket vi heller ikke å dra.

Mandag 27. april stod vi tidlig opp og fikk pannekake til frokost der vi bodde. Vi hadde diskutert litt om vi skulle dra eller ikke, men syntes det var synd å gjøre det for det var utrolig fint på området hvor vi bodde og folkene var veldig hyggelige. Da det viste seg at de faktisk solgte mat der vi bodde (og flere andre småplasser) bestemte vi oss for å være en natt til. Det er vi glad for at vi gjorde og vi koste oss masse. Vi badet i krystallklart vann, solet oss og gikk tur rundt hele øyen. Øyvind fikk også snorklet med mange store skilpadder. Skal man reise til Gili Meno anbefaler vi å bo på Buri Meno og bare være der. Du har stranden omtrent for deg selv, maten er kjempegod og folkene som driver stedet er utrolig hyggelige. Han som var eieren hadde faktisk bodd i Norge en periode og kunne litt norsk:0)

bali

Tirsdag var det tid for å dra tilbake til Bali. Vi tok lokalbåt fra Gili Meno til Gili Trawangan som tok ca. 10-15 min. Denne øya er kjent for mye festing og salg av magisk sopp, og det er nok av folk som prøver å lure deg. Vi måtte vente der litt over en time før vi tok båt og buss videre til Bali. Fremme på Bali tok vi taxi til Nusa Dua som er et mye roligere område enn Kuta og anbefalt for barnefamilier. Greit å prøve litt forskjellige områder når vi først er ute å reiser. Her hadde vi bestilt oss 3 netter på et kjempefint hotell til 350 kr natten:0) Dagene ble brukt til å bade og sole oss. Vi dro også en dag på shopping i den kjente Legian street i Kuta. Her og flere andre plasser på Bali får du kjøpt mye merkeklær som Billabong, Roxy, Quiksilver, Rip curl og Volcom. Det er ekte vare og det er mye billigere enn i Norge, hit bør man reise med tom koffert:O) Det ble desverre ikke så mye shopping på oss da sekkene våre har blitt ganske så fulle etterhvert. Det var også veldig dyrt å få sendt hjem ting.

bali

Fredag 1. mai tok vi fly videre til Singapore, veldig fornøyde etter oppholdet i Indonesia. Bali er en plass vi kommer til å reise tilbake til på ferie senere. Folk har litt forskjellige meninger om Bali, men vi tror det har mye å si hvordan man bor. Spanderer du på deg 300-400 kr natten kan du kose deg masse og bo på utrolig fine resorter med bassenger , spa og resturanter. Her slipper du også unna alle selgerne som går på stranden. Strendene er ikke like fine overalt på Bali, men det trenger du ikke hvis du bor på en fin resort. Foretrekker du alikevel ekte saltvann kan en av de lokale vise deg den beste stranden. Folkene på Bali er ellers veldig hyggelige mennesker, maten er veldig god og variert og liker man å shoppe er Bali plassen:0)

Comments are closed at this time.