May 17 2009

Singapore

Published by admin at 5:28 pm under Singapore

singapore

Fredag 1. mai reiste vi fra Bali til Singapore. Det ble masse unødvendig styr på flyplassen på Bali og vi måtte gjennom sikkerthetskontrollen for å komme oss inn på flyplassen hele 3 ganger. Den første gangen sjekket vi inn bagasjen og siden vi hadde veldig god tid gikk vi ut av flyplassen og ventet ute i finværet og brukte opp de siste rupiene vi hadde. Den andre gangen gikk vi gjennom for å ta flyet vårt. Vi ble da stoppet lengre oppe og måtte betale flyplassavgiften kontant. Siden vi (og mange andre) hadde brukt opp alle pengene våre måtte vi ut av hele flyplassen for å få tatt ut penger. Etter det var det enda nye kontroller og ting tok lang tid. Skal man på flyplassen på Bali beregn GOD tid og ha litt ekstra rupier eller dollar til å betale avgifter. Flyplassavgiften lå på 150000 rupier når vi var der. Du må betale samme sum for å komme deg inn i landet også.

Flyet til Singapore tok 2 ½ time og fremme tok vi skytrain og t-bane til hostellet vårt. Her fikk vi ikke det dobbeltrommet vi hadde bestilt, men noe de kalte studierom. Her var det to senger langt oppe på veggen og to skrivepulter under. Men men, vi fikk eget bad og rommet vårt var veldig rent og pent:0) Kvelden ble brukt til å spise god og supersterk indisk mat:0)

singapore

Lørdag 2. mai var vår første hele dag i Singapore og vi tok cabelcar over til Sentosa Island som er en stor fornøyelsespark med masse aktiviteter og strender. Et ønske fra Ane som var her for 9 år siden. På Sentosa koste vi oss hele dagen og vi startet med å besøke en sommerfugl- og billepark. Etterpå kjørte vi nedover en lang bakke ned til stranden på et slags akebrett, skiheis opp og ned på nytt igjen, kjempegøy og dagens høydepunkt:0) Vi dro også på et delfinshow, men siden delfinene var midt i paringstiden var de ganske uinteresserte så showet ble litt redusert. Siden billetten til delfinhowet også inkluderte akvariet på Sentosa dro vi innom en liten tur der, men her var det så masse folk at vi gikk kjapt ut igjen. Ellers koste vi oss med is på stranden og gikk rundt og kikket. Det var veldig varmt og vi hadde planer om å bade på de fine strendene, men det kunne vi desverre ikke da det var oppdaget en del ojlesøl fra båtene i vannet.

singapore

Søndag 3. mai var vår siste dag i Singapore. Vi sjekket ut og fikk satt all bagasjen igjen på hostellet siden vi ikke skulle reise før på kvelden. Det første vi gjorde var å ta t-banen inn til sentrum (fantastisk t-bane i Singapore forresten, og ikke minst utrolig rent og pent). Drikker du eller spiser på t.banen her får du 500 dollar i bot! I sentrum av Singapore dro vi først for å se på det berømte Raffles hotell. Etter det måtte vi inn på det nærmeste kjøpesenteret for å kjøle oss ned, utrolig varmt. Etter å ha fått i oss lunsjen dro vi til det nye stooore pariserhjulet, Singapore flyer. Her fikk vi veldig god utsikt over ”hele” byen 164 meter over bakken, veldig fint:0) Etter turen ble faktisk Ane stoppet av en hel familie som ville ta bilde sammen med henne, veldig morsomt og spesielt:O) Til slutt rakk vi en liten tur til den store statuen som kalles Merlion, en snodig blanding av løve og fisk og Singapores kjennetegn nr.1. Derifra var det bare å få hentet bagasjen på hostellet og sette kursen mot flyplassen. Det ble 3 ulike t-baner og skytrain før vi var på terminalen. På flyplassen var alt imponerende enkelt og vi stod ikke i kø en eneste gang enda det er en enormt stor flyplass:0) Videre satte vi kursen mot Ko Samui og nye eventyr i Thailand.

singapore

Comments are closed at this time.